A+ R A-

Αγώνες

Παν. Πρωτ. MΧ, 1ος αγώνας, Χαλκίδα, 24 Μαρτίου

PDF

Kontoletas MX2aΜε κομμένη την ανάσα !!

Σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα ξεκίνησε το Πανελλ. Πρωτάθλημα Motocross, με πάρα πολλές συμμετοχές 1αθλητών, από όλη την Ελλάδα, να ανεβάζουν το θερμόμετρο στην άψογα προετοιμασμένη Δημοτική πίστα της Χαλκίδας από την σταθερά ανερχόμενη ΑΜΛΕΧ και ένα πολύχρωμο νεανικό κοινό (έφτασαν του 2000 οι θεατές) να παρακολουθεί τι αγωνιστικές εξελίξεις μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το άκρως ελπιδοφόρο χαρακτηριστικό του αγώνα, δεν ήταν μόνο οι 137 συμμετοχές, αλλά το ανεβασμένο επίπεδο των αθλητών, οι πολύ καλοί χρόνοι στην απαιτητική πίστα και οι διαφορές δεκάτων, εκατοστών ακόμα και χιλιοστών του δευτερολέπτου στις δοκιμές τα στοιχεία που ανέβασαν το

ενδιαφέρον και την αγωνία στο κατακόρυφο. Ηρθε δε να προστεθεί, στην Κυριακή των αγώνων, και ένα ακόμα στοιχείο εκπλήξεων, αυτό των μηχανικών εγκαταλείψεων (δείγμα τη οριακής κατάστασης που λειτουργούν τα πάντα!).

Αγωνιστικά, τα φαβορί δικαίωσαν τις προσδοκίες όσων πίστευαν σε αυτούς με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha, ΑΟΛΜΟ). Ο πρωταθλητής ΜΧ2 του 2012, φάνηκε να ξέρει πολύ καλά τι ήθελε και χωρίς κανένα περιττό ρίσκο, έφυγε από την Χαλκίδα με 2 νίκες στην «μικρή» κατηγορία. Ο Start MX2bαναμενόμενος μεγάλος του αντίπαλος, ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda, ΑΜΛΕΧ) εγκατέλειψε στο α’ σκέλος και αρκέστηκε στην 2η θέση στο β’ ακολουθώντας προφανώς την Kritikos-MX2τακτική του 2012, όπου ανέβασε την πίεση στον Κοντολέτα στα μέσα της χρονιάς. Ιδιαίτερα ανεβασμένος ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha, ΑΡΗΣ) στην πρώτη του εμφάνιση με τετράχρονη μοτοσυκλέτα και παρά την πτώση του στο β’ σκέλος βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, πολύ κοντά με τον μαχητικό Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha, ΜΟΒΕ) και τον εντυπωσιακό, ειδικά στο α΄ σκέλος Αλέξανδρο Γεωργαντά (Husqvarna, ΜΑΟΚ) αμφότεροι ζωντανές αποδείξεις ότι το Motocross στην Β.Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Μαζί τους αλλά και μεγάλος άτυχος, ο εντυπωσιακός στις δοκιμές Γιώργος Αρβανίτης (Suzuki, ΛΑΜΣ) που είχε 2 μηχανικές εγκαταλείψεις (η δεύτερη προκάλεσε –ανώδυνη σχετικά- πτώση).

Kouzis MX1Στην νεανική ΜΧ2Τ (δίχρονες μοτοσυκλέτες) ο Νίκος Φανουράκης (ΚΤΜ, ΛΕΜΑΝ) επικράτησε άνετα

Δύο νίκες στην κατηγορία ΜΧ1, πιο εύκολες από ότι έδειχνε η οριακή επικράτησή του στις δοκιμές και για τον πρωταθλητή Kouzis Iliopoulos jump2Παναγιώτη Κουζή (Honda, ΛΕΜΟΚΑ), με τους Μανώλη Σκύβαλο (Honda, ΟΔΙΚΟ), Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha, ΑΜΟΕορδ.) και Γιώργο Ηλιόπουλο να δείχνουν έτοιμοι να αμφισβητήσουν την παντοδυναμία του αλλά και να συνεχίσουν την τριπλή μονομαχία τους του 2012. Τελικά ήταν ο Σκύβαλος αυτός που είχε την ουσία και την ταχύτητα να πάρει τις 2 δεύτερες θέσεις από τον Δημήτρη Βαγγελάκο που μια πτώση τον έμπλεξε στο β’ σκέλος ενώ ο Ηλιόπουλος έτρεξε με πόνους στο στήθος. Εντυπωσιακός αλλά χωρίς να μπορεί να κρατήσει τον ρυθμό του μέχρι τέλους ο Γιώργος Γεωργούσης (Yamaha, ΛΕΜΕ), Start Openαθόρυβος αλλά αποτελεσματικός το «ψηλό παιδί» από τις Λιβανάτες ο Γιάννης Πάσσας (Kawasaki, ΜΟΤΟΛΕΒ).

Εγινε, ευχάριστα, το «έλα να δεις» στην κατηγορία ΟΡΕΝ όπου λίγοι-πολλοί 56 αθλητές δήλωσαν συμμετοχή. Αρκετοί αποφάσισαν να μεταπηδήσουν, πριν την έναρξη του αγώνα, σε άλλες κατηγορίες, οι περισσότεροι έμμειναν και χωρίστηκαν σε 2 προκριματικές, ισότιμες ομάδες για να συμπληρωθεί η κατηγορία. Μέσα από όλο αυτό τοStoupas Open πολύβουο σκηνικό, οι Δημήτρης Στούπας (Kawasaki, ΑΜΛΕΧ) και Σταμάτης Δημολιάνης (Kawasaki, ΛΕΜΟΤ) εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για όλα, μονομάχησαν και …ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας εναλλασσόμενοι στην 2 πρώτες θέσεις. Μια πτώση στο α’ σκέλος έκοψε λίγο την φόρα στον πρωταθλητή του 2012 Κυριάκο Κιουτσούκωστα (Suzuki, ΜοτοΛέσχη) που όμως κυνήγησε την δευτεριά στο β’ σκέλος, ενδιαφέρον έδωσαν στον αγώνα οι Ν.Κριμπούνης, Φ.Γιακουμάκης και Β.Ράπτης.

Μια μηχανική εγκατάλειψη στο α΄ σκέλος των Quad στον εντυπωσιακό Γιώργο Καπέλη (Yamaha, ΜΟΒΕ) που όμως Kanavas Quadκέρδισε άνετα το στο β΄ σκέλος και μια αντίστοιχη στο β’ σκέλος στον νικητή του α’ σκέλος Γιώργο Χαραλάμπους (Suzuki, ΜΟΒΕ) άνοιξε την πόρτα για μια «νίκη» συνολικά στο Kapelis-Quadδιήμερο στον Θεσσαλονικό Χρήστο Καναβά (Yamaha, ΜΟΒΕ) με τους Κων. Ντούζο, Τσίγκο, Κατσινέλη και Χριστόπουλο να κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο με τις μονομαχίες τους.

Στα χαρακτηριστικά του αγώνα, παρουσία αθλητών και σωματείων από όλη την Ελλάδα με την περιφέρεια (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Μυτιλήνη, Χίος, Ηλεία, MX2Αχαΐα, Αρτα, Κυκλάδες, Μακεδονία κ.α.) να πρωτοστατεί σε αυτό που όλοι βλέπουν, στην νέα άνοιξη του ελληνικού Motocross το οποίο Openσυνεχίζεται στις 14 Απριλίου στα Γιαννιτσά (ΟΦΜΓ)

H βαθμολογία υπάρχει εδώ. Αποτελέσματα στο www.sportstiming.gr

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

 

 

Παν. Πρωτ. Enduro & .Πρωτ.Ν.Ελλάδος, 1ος αγώνας 24/2, Μέγαρα

PDF

TrigkasLEMM 1Ενταση στο κόκκινο!!

Με τους καλύτερους, δυνατόν, οιωνούς ξεκίνησε η φετινή «εντουροχρονιά».Η πολυέμπειρη ΛΕΜΜεγάρων έστησε έναν άψογο αγώνα που απόλαυσαν οι αθλητές (πλησίασαν τους 100! συνολικά) και παρακολούθησαν πολλές εκατοντάδες θεατών, με κομμένη την ανάσα, αφού έγινε μια μάχη μέχρις εσχάτων για την νίκη στην Ε2 αλλά και στην Γενική κατάταξη. Οι 5 διαφορετικοί νικητές στις 7 ειδικές διαδρομές του αγώνα δίνουν μια πρώτη ιδέα για την ένταση που έκανε τα μπλοκάκια και τα SiafarikasLEMM  Σιαφαρικαςκομπουτεράκια να δουλεύουν στο κόκκινο μέχρι το τέλος της τελευταίας ειδικής.

Νικητής τελικά ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Ε2, ΜΟΓ, Honda), παρά την πτώση του στην 6η ειδική (!) με τον επανακάμψαντα Γιάννη Τρίγκα (Ε2, ΜΟΛΕΤ, Yamaha 2T) να τερματίζει 2ος με 0,8 δευτερόλεπτα διαφοράς παρά την ποινή των 10 δευτερολέπτων για καθυστερημένη εκκίνηση το πρωί. Τρίτος και νικητής στην Ε1 ο έτερος Τρικαλινός, ο Αλέξης Ζιώρας (E1, MOΛΕΤ, ΚΤΜ) 1,5 δευτερόλεπτο μόλις πιο πίσω από τον Τρίγκα και λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γιώργο Κοινωνά (Ε2, ΣΜΟΚ, Suzuki).

AponomiEN.   Ελπιδοφόρα έκπληξη του αγώνα το «βλαστάρι» της Ερμιονίδας, ο Μιχάλης Ντουζένης (ΛΕΜΟΕΡ, Honda) που κέρδισε την κατηγορία των νέων (ΕΝ) αφήνοντας 6ο στην Γενική Κατάταξη τον νικητή της Ε3, τον Κίμωνα Καράμπελα (ΛΕΜΑΘ, Honda) που είχε σκαμπανεβάσματα (πτώση αλλά και νίκη σε ειδικές). Ατυπη μάχη και στην 8άδα με τους Δημήτρη Τσακατσώνη (Ε2, ΛΕΜΟΘΕ, ΚΤΜ) και Γιώργο Μανωλίδη (Ε1, Αττικό, ΚΤΜ) να μονομαχούν σε όλο τον αγώνα ενώ ο νεανίας Παναγιώτης Κακολύρης (ΜΟΛΠ,Yamaha) ανέβηκε στο βάθρο της Ε1 και κράτησε πίσω του τον έμπειρο Παναγιώτη Θερριό (Ε2, ΛΕΜΟΤ, Yamaha).

Μια πτώση κράτησε εκτός μάχης για την νίκη στην Ε3 τον Ηλία Κυριλή (Αθλόδρασις, ΒΕΤΑ) άνοδος στο βάθρο για τον εκπρόσωπο της Λειβαδιάς, τον Θανάση Παπαδημητρόπουλο (ΛΕΔΙΛΑ, GAS GAS).

Στην κατηγορία των βετεράνων (ES), ο περσινός πρωταθλητής Μανώλης Νανάκος (ΛΕΜΟΘΕ, ΚΤΜ) με δυνατά περάσματα από την Motocross ειδική, κρατήθηκε μπροστά από τον θρύλο των μεγάρων τον Δημήτρη Τουμπανιάρη (ΛΕΜΜ, ΚΤΜ) και τον πρωτοεμφανιζόμενο εδώ Θόδωρο Αντωνιάδη (Αθλόδρασις, ΒΕΤΑ)

Ιδιο «κολασμένο»σκηνικό και στο πρωτάθλημα Νότιας Ελλάδας, όπου 4 αθλητές τερμάτισαν σε 5 δευτερόλεπτα (!!) και εδώ, ήταν οι leopoulos917  πρωτοπόροι της μικρής κατηγορίας (Ε1), οι «δίχρονοι» Αργίτες της ΦΙΛΜΑ, ο Δημήτρης Βούλγαρης (ΚΤΜ) και ο Παναγιώτης Κορδονούρης (ΚΤΜ) που κυριάρχησαν του νικητή της Ε2 Ανδρέα Θεοδώρου (ΛΕΜΟΕΡ, Yamaha) ο οποίος με επίθεση στην τελευταία ειδική, κρατήθηκε μπροστά από τον Δημήτρη Καρπούζη (ΛΕΔΙΛΑ, ΚΤΜ) και τον Λουτρακιώτη (ΜΟΛΠ) Παν. Ζάχαρη (Kawasaki). Ανετα κέρδισε στην Ε3 ο Σταύρος Μαντζώρος (ΜΟΛΠ, Husqvarna) με δεύτερο τον Δημήτρη Αργυράκη (ΦΙΛΜΑ, Gas Gas) ενώ, άλλη μια νίκη προσέθσε στο ενεργητικό του ο Σπύρος Σταματόπουλος (ΜΟΛΠ, ΚΤΜ) παρά την σθεναρή πίεση του συντοπίτη Γιώργου Νέγρη (ΜΟΛΠ, ΤΜ). Να σημειωθεί η αγωνιστική επανεμφάνιση του Αγι Λεώπουλου (ΛΕΜΟΤ, ΒΕΤΑ) αφού έχουν περάσει περισσότερα από 35 χρόνια από τον 1ο του αγώνα...
Ionas CupSakelariouSiafarix

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις και περισσότερες φωτό στο www.amotoe.gr τις επόμενες ημέρες

Διεθνή νότα έδωσε η απονομή των επάθλων στους Κυπελλούχους Ευρώπης Β. Σιαφαρίκα και Χριστόδουλο Ιωνά, νικητές του σχετικού αγώνα Rally Raid στις Σέρρες τον περασμένο Σεπτέμβριο (η FIM Europe είχε στείλει τα έπαθλα 3 ημέρες νωρίτερα).

Πέραν της πολυεπίπεδης υποστήριξης από τον Δήμο Μεγαραίων, ο αντιδήμαρχος Κλ.Βαρελάς και ZouganelisDimitrisTrialLEMM  ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ "Ηρόδωρος" Γ.Σακελαρίου παρακολούθησαν το αγώνα από κοντά και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την δυναμική αλλά και την προοπτική των αγώναν μοτοσυκλέτας.AponomiKVarelas

Eυχάριστη έκπληξη η επίδειξη Trial μετά τον τερματισμό από τους Λ.Πίππο και Δ.Ζουγανέλη, μελανό σημείο η απρεπή συμπεριφορά των Σιαφαρίκα και Παπαθεοδώρου στον τερματισμό της Ειδ. Διαδρομής 6 που είχε σαν αποτέλεσμα την επιβολή ποινών.

Ευχαριστούμε το www.megara.org για τις φωτογραφίες.

Αποτελέσματα στο PipposTrialLEMM  www.sportstiming.grServicePack.      

Πανελ. Πρωτάθλημα Scramble, 11 Νοεμβρίου, Βέροια

PDF

Scramble Champs-08Ο αγώνας των Πρωταθλητών !!

Σε έναν αγώνα-διαφήμιση του αγωνίσματος κρίθηκαν οι Πανελλήνιοι τίτλοι του πρωταθλήματος Scramble. Σε μια αμφιθεατρική, καταπράσινη τοποθεσία έξω από την ορεινή Κουμαριά, η ΛΕΜΟΒεροίας έστησε ένα άψογο σκηνικό όπου οι πρωταγωνιστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην μάχη της χρονιάς.Skivalos splash-01

Όπως έχει καθιερώσει η ΑΜΟΤΟΕ, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Scramble διοργανώνεται σε προκριματικές φάσεις (*) και μια τελική, με ένα τελικό αγώνα ο οποίος και καθορίζει τον Πρωταθλητή Ελλάδος σε κάθε κατηγορία.

40 αθλητές, από όλη την Ελλάδα, πήραν μέρος και οι οποίοι, κάτω από ένα καταπληκτικό καιρό πάλεψαν για την διάκριση και την τελική νίκη χειροκροτούμενοι από εκατοντάδες θεατές που έσπευσαν. Μεγάλος νικητής και πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία S2 o μοτοκρόσερ του Αγ. Νικολάου Κρήτης, ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda) που έδωσε μια πολύ όμορφη και συναρπαστική μάχη με τον συναθλητή του Iliopoulos trees-05στο ΜΧ Γιώργο Ηλιόπουλο (Αίγιο-ΠΑΛΕΜΟΤ, ΚΤΜ) ο οποίος ξεκίνησε πρώτος, είδε τον Σκύβαλο να τον περνά στον 1ο γύρο, τον ακολούθησε από πολύ κοντά για τον μισό αγώνα όπου έμεινε 25 δευτερόλεπτα πίσω, μια διαφορά που έμεινε σε αυτά τα επίπεδα αφού στις οποίες επιθέσεις ο Σκύβαλος αμύνθηκε με τα μεγάλα αtrees crowd-13ποθέματα δυνάμεων που είχε. Και οι δύο αθλητές όμως είχαν τον νου τους στον πολύ έμπειρο και πολυπρωταθλητή του Enduro στον Βασίλη Σιαφαρίκα (ΜΟΓρεβενών, Honda) ακολουθούσε σε Siafarix river-08σχετική απόσταση χωρίς όμως να μπορέσει να βρει καλό ρυθμό στην ανοικτή διαδρομή.

Στην μικρότερη κατηγορία (S1), ο Αλέξης Ζώρας Zoras turn1(ΜΟΛΕΤρικάλων, ΚΤΜ) με την φόρα από την κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου Enduro στην Ε2, τέθηκε επικεφαλής και οδήγησε εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας ζευγαρώνοντας τους τίτλους του με τον τοπικό, δυνατό, μοτοκρόσερ, τον Παναγιώτη Καδόγλου (ΛΕΜΟΒ,Yamaha) να παραμένει μόνιμη απειλή ειδικά προς το τέλος του αγώνα! Αρκετά πιο πίσω ο Καβαλιώτης Βασίλης Πακαταρίδης (Μοτολέσχη, Kawasaki) στον τελευταίο Pakataridis-06γύρο, ένοιωσε καυτή την ανάσα του Αλέξανδρου Γεωργαντά (ΜΑΟΚατερίνης, Husqvarna) ο οποίος kadoglou jump-01έπεσε και καθυστέρησε πολύ στον πρώτο γύρο και ανέβαινε σταθερά σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο στην κατηγορία του!

Ταχύτατος ο Γιαννιτσιώτης (ΟΦΜΓ) Θόδωρος Κουτσάκης (ΚΤΜ) τερμάτισε 4ος στην S1 μπροστά από τον έτερο Καβαλιώτη, τον Αγγελο Συμεωνίδη (Μοτολέσχη, ΚΤΜ) ενώ ατυχίες κράτησαν πίσω Prassos river jump-07σχετικά (6ος) το καμάρι της Βέροιας, τον Αδάμο Πράσσο (ΛΕΜΟΒ, Husaberg) ο οποίος ήταν ο 1ος που πήδηξε με άλμα πάνω από το ποταμάκι που διέσχιζε η διαδρομή.

Στα χαρακτηριστικά του αγώνα, η διάρκεια των 2 ωρών +1 γύρο που, σε συνδυασμό με τον πολύ γρήγορο ρυθμό, έκανε τους περισσότερους να μην έχουν κουράγιο ούτε να μιλήσουν μετά τον τερματισμό, ο γρήγορος ρυθμός που οδήγησε σε υψηλή κατανάλωση και σε εγκαταλείψεις απόNanakos flatout-03 καύσιμο αλλά και 2 ακυρώσεις για αντικανονικό ανεφοδιασμό, η εμφάνιση ενός αγριογούρουνου (!) δίπλα στην διαδρομή (στο ποταμάκι), η συμμετοχή του 16χρονου Λαρισαίου πρωταθλητή ποδηλασίας (!) Βαγγέλη Δοξαρά (Μοτοκίνηση, ΚΤΜ) η «νεανική» συμμετοχή του πρωταθλητή Enduro βετεράνων (Μανώλης Νανάκος, ΜΟΘεσσαλκονίκης, ΚΤΜ), το κέφι και η συμμετοχή των θεατών, η εκπροσώπηση ούτε λίγο ούτε 14Doxaras - 22Makaronasπολύ 16 σωματείων Skivalos broken cover2b-11στον μεγάλο αγώνα και τέλος η τύχη του Μ. Σκύβαλου αφού έσπασε το καπάκι του συμπλέκτη, η μοτο του έχασε όλα τα λάδια του συμπλέκτη αλλά τον έφερε στον τερματισμό και νικητή!

Ευχαριστούμε το motorsite.gr και τους φίλους της ΛΕΜΟΒ για τις φωτό!

(*) Στον αγώνα συμμετέχουν οι διακριθέντες όλων των Πανελληνίων & Περιφερειακών Πρωταθλημάτων καθώς και των Κυπέλλων-Επάθλων, στα αγωνίσματα των Enduro, Motocross, ScAponomi S1-01ramble και Ταχύτητα με ποσόστωση εξαρτώμενη από τον πλήθος συμμετοχών ανά θεσμό.

 

 Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ

 

 

 

 

Aponomi S2-02

Κύπελλο ΜΟΘ Underbone, 2ος αγώνας, 21 Οκτωβρίου, ΜΟΘ

PDF

 

aviolistis1Με το βλέμμα στο μέλλον!

Με άριστες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας του νεοσύστατου θεσμού. Μερικές συμμετοχές περισσότερες, μερικοί θεατές λιγότεροι αλλά το θέαμα παρέμεινε το ίδιο εντυπωσιακό για τους λάτρεις των Μικρών Κυβικών με τον super τελικό να αποτελεί την Απόλυτη Γιορτή τους καθώς scooter, παπιά και Vespa αγωνίστηκαν μαζί! Μία πραγματική ...παγκόσμια πρωτοτυπία!!! Ολα αυτά στην ιδανική για τα συγκεκριμένα δίκυκλα πίστα καρτ του Νέου Ρυσίου με τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, την άψογη χρονομέτρηση και την 100% αψεγάδιαστη οργάνωση από τα στελέχη του Μ.Ο.Θ. που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Πραγματοποιήθηκε κλήρωση διάφορων μοτοσυκλετιστικών δώρων για τους θεατές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν και να ...μυρίσουν την αγωνιστική Honda MB50 του Χρήστου Πετρίδη (που apetridis1πραγματοποίησε 3 γύρους στην πίστα) καθώς και περάσματα από δύο dragster παπιά (ένα Ζ125 κι ένα C50). Στο αγωνιστικό μέρος:


VESPA: O Γιάννης Χίτογλου ήταν ο γρηγορότερος αναβάτης με Vespa και κέρδισε φυσικά και την υποκατηγορία Vespa small frame μπροστά από τους axitoglou1Γιάννη Ταλιουρίδη και τον νεοεμφανιζόμενο Λάμπρο Μαζανίτη. Στις Vespa big frame νικητής ήταν και πάλι ο Πέτρος Μίγγος που έτσι πήρε προβάδισμα στην σχετική βαθμολογία. 9" πίσω του ακολούθησε ο Αξιος Βαρσάμης (ευτυχώς χωρίς ατυχίες σε αυτό τον αγώνα!) με τον Κώστα Κύρου να ανεβαίνει στο βάθρο με την LML που αντιπροσωπεύει, στα 177cc. Ακολούθησαν Αντώνης Καλπάκης και Δημήτρης Μεϊμάρογλου. Ο Στέργιος Γκόγκος έλειψε από το grid λόγω τραυματισμού αλλά όχι και από τα paddock όπου μπορούσε κανείς να ενημερωθεί για το amiggos31εγχείρημα "3 Vespa around the world" στο ειδικό για τον σκοπό περίπτερο. 

 

 

 

 DUCK: Η εκκίνηση του αγώνα έκρινε πολλά στα παπιά αφού ο poleman Μάρκος Μπακάλι είχε την ατυχία να του σβήσει ο κινητήρας στην εκκίνηση χάνοντας πάνω από 30" μέχρι να ξεκινήσει δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Ανδρέα Κυρίτση (που αγωνίστηκε κι αυτός με Crypton) να ξεφύγει από την αρχή κρατώντας μάλιστα σταθερή την διαφορά τους (αφού το γυρολόγιό τους ήταν σχεδόν ίδιο) μέχρι την στιγμή που ο Μπακάλι (Yamaha Crypton 150cc) έπεσε στον 10ο γύρο για να εγκαταλείψει και να δώσειampakali1 έτσι προβάδισμα στην βαθμολογία στον πολύπειρο Κυρίτση. Ο Αντώνης Λαγγίδης, αγωνιζόμενος με επιτυχία και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας έτρεξε με Modenas 150cc για να πάρει την 2η θέση και να ανεβάσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία. Ακολούθησαν Κώστας Μπούλος και Ιωακείμ Τυροβούζης (που πήρε μάλιστα την εκκίνηση και οδήγησε για ένα γύρο τον αγώνα) με τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο να εγκαταλείπει στον 5ο γύρakiritsis1ο. Στην κατηγορία Duck normal που θα περίμενε κανείς πολύ περισσότερες συμμετοχές νικητής ήταν ο Γιώργος Λιβανός με δεύτερο τον Θωμά Κωστόπουλο.

 


SCOOTER: Ο γρηγορότερος αναβάτης στην πίστα ήταν για μία ακόμη αγωνιστική μέρα ο Παναγιώτης Βιολιστής αφού με το 1.05.343 έδειξε την γνωστή του σταθερότητα κερδίζοντας τον αγώνα. Αλλά αυτή την φορά  δεν έγινε με τόσο εύκολο τρόπο! Ηταν ο Παναγιώτης Καραγιαννίδης π
ου πήρε την εκκίνηση και προηγήθηκε ενώ ο Γιώργος Ζελίδης παρακολουθούσε από κοντά στην τρίτη θέση. Ο Γιώργος Ζελίδης όταν κατάφερε να περάσει τον αργότερο Καραγιαννίδη είχε ήδη δημιουργηθεί μία διαφορά με τον Βιολιστή αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από το να γυρνάει διαρκώς στο 1.06" σε ένα φρενήρη ρυθμό που μας έκανε να τον κατατάξουμε σαν τον πιο βελτιωμένο αναβάτη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα! Στην 4η θέση ήταν ο Κώστας Αμπράζης που δεν απείλησε ούτε απειλήθηκε ενώ ακολούθησαν μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις ανάμεσα σε Πασχάλη Μπαλτζή, Γιώργο Φιλίππου, Γιάννη Παναγιωτάτο και Σταύρο Σταμούλη. Στην υποκατηγορία Scooter normal νικητής ήταν ο Σταύρος Σταυρόπουλος που άφησε 7" πίσω του τον Δημήτρη Γρηγοριάδη με τον Petros Poplo να εγκαταλείπει μέσα σε χειροκροτήματα μπροστά στους θεατές από κολλημένο μοτέρ. asupertelikos1

 

 

SUPER ΤΕΛΙΚΟΣ:

 

Το βάθρο αυτού του τελικού είναι ενδεικτικό του ανταγωνισμού που συνεχώς ανεβαίνει στο Κύπελλο! Για την πρώτη θέση δεν υπήρξε έκπληξη καθώς ο Παναγιώτης Βιολιστής μπορεί να αμφισβητήθηκε αρχικά από τον ανανεωμένο Ανδρέα Κυρίτση αλλά η πτώση του τελικά δεν επέτρεψε τίποτα περισσότερο από την 3η θέση. Η 2η θέση που πανηγυρικά κατέκτησε ο Γιάννης Χύτογλου με την "μικρή στο μάτι, asupertelikos21μεγάλη στην πίστα" Vespa του είναι ενδεικτικό ότι έχουμε πολλά να δούμε σε αυτούς τους αγώνες!

 

Επόμενο ραντεβού στην ίδια πίστα στις 11 Νοεμβρίου για τον τελευταίο αγώνα του θεσμού. Για το 2013 ήδη σχεδιάζεται ένα κύπελλο Βόρειας Ελλάδας ή ένα πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε διάφορες πίστες. Μείνετε συντονισμένοι...


κείμενο: Χρήστος Βαλαβάνης, φωτό: Ελενα Δούκα,

 

Με άριστες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας του νεοσύστατου θεσμού. Μερικές συμμετοχές περισσότερες, μερικοί θεατές λιγότεροι αλλά το θέαμα παρέμεινε το ίδιο εντυπωσιακό για τους λάτρεις των Μικρών Κυβικών με τον super τελικό να αποτελεί την Απόλυτη Γιορτή τους καθώς scooter, παπιά και Vespa αγωνίστηκαν μαζί! Μία πραγματική ...παγκόσμια πρωτοτυπία!!! Ολα αυτά στην ιδανική για τα συγκεκριμένα δίκυκλα πίστα καρτ του Νέου Ρυσίου με τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, την άψογη χρονομέτρηση και την 100% αψεγάδιαστη οργάνωση από τα στελέχη του Μ.Ο.Θ. που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Πραγματοποιήθηκε κλήρωση διάφορων μοτοσυκλετιστικών δώρων για τους θεατές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν και να ...μυρίσουν την αγωνιστική Honda MB50 του Χρήστου Πετρίδη (που πραγματοποίησε 3 γύρους στην πίστα) καθώς και περάσματα από δύο dragster παπιά (ένα Ζ125 κι ένα C50). Στο αγωνιστικό μέρος:


VESPA: O Γιάννης Χίτογλου ήταν ο γρηγορότερος αναβάτης με Vespa και κέρδισε φυσικά και την υποκατηγορία Vespa small frame μπροστά από τους Γιάννη Ταλιουρίδη και τον νεοεμφανιζόμενο Λάμπρο Μαζανίτη. Στις Vespa big frame νικητής ήταν και πάλι ο Πέτρος Μίγγος που έτσι πήρε προβάδισμα στην σχετική βαθμολογία. 9" πίσω του ακολούθησε ο Αξιος Βαρσάμης (ευτυχώς χωρίς ατυχίες σε αυτό τον αγώνα!) με τον Κώστα Κύρου να ανεβαίνει στο βάθρο με την LML που αντιπροσωπεύει, στα 177cc. Ακολούθησαν Αντώνης Καλπάκης και Δημήτρης Μεϊμάρογλου. Ο Στέργιος Γκόγκος έλειψε από το grid λόγω τραυματισμού αλλά όχι και από τα paddock όπου μπορούσε κανείς να ενημερωθεί για το εγχείρημα "3 Vespa around the world" στο ειδικό για τον σκοπό περίπτερο.


 

 
 DUCK: Η εκκίνηση του αγώνα έκρινε πολλά στα παπιά αφού ο poleman Μάρκος Μπακάλι είχε την ατυχία να του σβήσει ο κινητήρας στην εκκίνηση χάνοντας πάνω από 30" μέχρι να ξεκινήσει δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Ανδρέα Κυρίτση (που αγωνίστηκε κι αυτός με Crypton) να ξεφύγει από την αρχή κρατώντας μάλιστα σταθερή την διαφορά τους (αφού το γυρολόγιό τους ήταν σχεδόν ίδιο) μέχρι την στιγμή που ο Μπακάλι (Yamaha Crypton 150cc) έπεσε στον 10ο γύρο για να εγκαταλείψει και να δώσει έτσι προβάδισμα στην βαθμολογία στον πολύπειρο Κυρίτση. Ο Αντώνης Λαγγίδης, αγωνιζόμενος με επιτυχία και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας έτρεξε με Modenas 150cc για να πάρει την 2η θέση και να ανεβάσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία. Ακολούθησαν Κώστας Μπούλος και Ιωακείμ Τυροβούζης (που πήρε μάλιστα την εκκίνηση και οδήγησε για ένα γύρο τον αγώνα) με τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο να εγκαταλείπει στον 5ο γύρο. Στην κατηγορία Duck normal που θα περίμενε κανείς πολύ περισσότερες συμμετοχές νικητής ήταν ο Γιώργος Λιβανός με δεύτερο τον Θωμά Κωστόπουλο.


SCOOTER: Ο γρηγορότερος αναβάτης στην πίστα ήταν για μία ακόμη αγωνιστική μέρα ο Παναγιώτης Βιολιστής αφού με το 1.05.343 έδειξε την γνωστή του σταθερότητα κερδίζοντας τον αγώνα. Αλλά αυτή την φορά  δεν έγινε με τόσο εύκολο τρόπο! Ηταν ο Παναγιώτης Καραγιαννίδης που πήρε την εκκίνηση και προηγήθηκε ενώ ο Γιώργος Ζελίδης παρακολουθούσε από κοντά στην τρίτη θέση. Ο Γιώργος Ζελίδης όταν κατάφερε να περάσει τον αργότερο Καραγιαννίδη είχε ήδη δημιουργηθεί μία διαφορά με τον Βιολιστή αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από το να γυρνάει διαρκώς στο 1.06" σε ένα φρενήρη ρυθμό που μας έκανε να τον κατατάξουμε σαν τον πιο βελτιωμένο αναβάτη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα! Στην 4η θέση ήταν ο Κώστας Αμπράζης που δεν απείλησε ούτε απειλήθηκε ενώ ακολούθησαν μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις ανάμεσα σε Πασχάλη Μπαλτζή, Γιώργο Φιλίππου, Γιάννη Παναγιωτάτο και Σταύρο Σταμούλη. Στην υποκατηγορία Scooter normal νικητής ήταν ο Σταύρος Σταυρόπουλος που άφησε 7" πίσω του τον Δημήτρη Γρηγοριάδη με τον Petros Poplo να εγκαταλείπει μέσα σε χειροκροτήματα μπροστά στους θεατές από κολλημένο μοτέρ.

 
SUPER ΤΕΛΙΚΟΣ:

Το βάθρο αυτού του τελικού είναι ενδεικτικό του ανταγωνισμού που συνεχώς ανεβαίνει στο Κύπελλο! Για την πρώτη θέση δεν υπήρξε έκπληξη καθώς ο Παναγιώτης Βιολιστής μπορεί να αμφισβητήθηκε αρχικά από τον ανανεωμένο Ανδρέα Κυρίτση αλλά η πτώση του τελικά δεν επέτρεψε τίποτα περισσότερο από την 3η θέση. Η 2η θέση που πανηγυρικά κατέκτησε ο Γιάννης Χύτογλου με την "μικρή στο μάτι, μεγάλη στην πίστα" Vespa του είναι ενδεικτικό ότι έχουμε πολλά να δούμε σε αυτούς τους αγώνες!

Επόμενο ραντεβού στην ίδια πίστα στις 11 Νοεμβρίου για τον τελευταίο αγώνα του θεσμού. Για το 2013 ήδη σχεδιάζεται ένα κύπελλο Βόρειας Ελλάδας ή ένα πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε διάφορες πίστες. Μείνετε συντονισμένοι...

Πανελ. Πρωτ. Motocross, 7ος γύρος, 21 Οκτωβρίου, Τρίκαλα

PDF

MX Champions 2012 vert«Υπερφινάλε»!!

«Το ‘πε και το ‘κανε» η ΜΟΛΕΚαλαμπάκας και διοργάνωσε άψογα τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς προσφέροντας τις καλύτερες αγωνιστικές προϋποθέσεις στους σχεδόν 100 (!) αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν και πραγματικά «υπερέβαλλαν εαυτόν» καθηλώνοντας τους πολυάριθμους θεατές που έσπευσαν. Το καλύτερο δυνατόν κλείσιμο σε μια χρονιά του ελληνικού Motocross που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων αφού σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, το πλέον δημοφιλές αγώνισμα των 2 τροχών καταφέρνει και αναπτύσσεται !!

Για άλλη μια φορά οι αθλητές των κατηγοριών ΜΧ1 & ΜΧ2 έκοψαν Start MX2 ampientανάσες με τις τρομερές μάχες τους ειδικά για τις πρώτες θέσεις. Στο α’ σκέλος της ΜΧ2, ο Παναγιώτης Παπίλας (ΑΜΛΕΧ, Honda) πήρε μια εύκολη, φαινομενικά, νίκη αφού ο μεγάλος του αντίπαλος ο Δημήτρης Κοντολέτας (ΑΡΗΣ, Yamaha) έκανε αγώνα τακτικής στην 2η θέση ώστε να εξασφαλίσει τον τίτλο, τον πρώτο στην καριέρα του! Στο β’ σκέλος όμως, όπου όλα είχαν Papilasκριθεί, οι 2 νεαροί αθλητές έδωσαν μια φοβερή μάχη για την νίκη, απελευθερομένοι από άλλες σκοπιμότητες, με τον Παπίλα να παίρνει τελικά και την 2η νίκη! Σχετικά πιο πίσω, ο 15χρονος Μανώλης Κρητικός (ΑΡΗΣ, Yamaha 125) είχε μια προσωπική μονομαχία με τον τοπικό ήρωα, τον Κώστα Τζιώρα (ΜΟΛΕΚ, Kawasaki) που πραγματικά έκανε την έκπληξη του αγώνα αν και είχε στο μυαλό του, τόσο την προετοιμασία της πίστας όσο και την προετοιμασία της 1ης αγωνιστικής εμφάνισης του 9χρονου γιού του στην κατηγορία Mini. Ξανά δυναμικός και αποτελεσματικός ο Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha), πάντα μαχητικός ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Μοτολέσχη Καβάλας, Yamaha), ανεβασμένος ο Σαράντης Κουφός (ΑΡΗΣ, Kawasaki), με προβλήματα στην μοτοσυκλέτα του ο Γιώργος Αρβανίτης. Ηδη κυπελούχος στην ΜΧ2Τ Ο Μανώλης Κρητκός με δεύτερο τον Ανέστη Ράδο, ενώ στα Τρίκαλα έκανε την 1η του εμφάνιση γενικώς και νέο αίμα από την Λαμία (Αργύρης Τσιάκος)Start MX1

Χρειάστηκε να καταβάλει κάθε σταγόνα του μεγάλου ταλέντου του ο, ήδη πρωταθλητής της ΜΧ1, Παναγιώτης Κουζής (ΟΔΙΚΟ, Honda) για να πάρει και τις 2 τελευταίες νίκες της χρονιάς. Ανεβασμένος ο, δευτεραθλητής πλέον, Γιώργος Ηλιόπουλος (ΠΑΛΕΜΟΤ, ΚΤΜ) πίεσε ιδιαίτερα τον Κουζή στο β’ σκέλος αλλά μια πτώση στους τελευταίους γύρους τον κράτησε πίσω. ΟΙ μάχες του Δημήτρη Βαγγελάκου (ΑΤΤΙΚΟ, Yamaha) με τον Μανώλη Σκύβαλο (ΛΕΜΑΝ, Honda) κράτησαν για αρκετούς γύρους (όχι για όλους όμως) ενώ ο Μενέλαος Μάρτης (ΑΜΑ, ΚΤΜ) πιστοποίησε την καλή φετινή πορεία τερματίζοντας μπροστά από τον αγωνιστή, πολυπρωταθλητή Enduro, τον Βασίλη Σιαφαρίκα (ΜΟΓ, Honda) που πήρε την 5η θέση της βαθμολογίας από τον ΜKrimpounisάρτη.

Με νίκη στο α' σκέλος της ΟΡΕΝ, ο Νίκος Κριμπούνης (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) πήρε μια αρχική βαθμολογική ανάσα και εξασφάλισε το Νο2 της ΟΡΕΝ για το 2013 ακολουθώντας τον νικητή του β' σκέλους Βασίλη Ράπτη (ΛΕΔΙΛΑ, Kawasaki) στο β' σκέλος, μια βαθμολογική μονομαχία που κράτησε όλη την χρονιά για να λήξει με την οριακή διαφορά των 2 βαθμών! (ο τραυματίας Κυριάκος Κουτσιούκωστας (Μοτολέσχη, Suzuki) συμμετείχε αν και είχε εξασφαλίσει ήδη τον τίτλο). Ο Θανάσης Αργυρόπουλος (ΜΟΚ, Honda) και Δημ. Στούπας (ΑΜΛΕΧ, Kawasaki) οδήγησαν γρήγορα άλλα και με λάθη, ο «γραμματιζούμενος» Στέλιος Χριστοδούλου (ΑΡΗΣ, ΚΤΜ) κινήθηκε στο «αργά βαδίζω, ζωή κερδίζω» ενώ ελπιδοφόρα μηνύματα έδωσαν, με την ταχύτητα τους, οι πρωτοεμφανιζόμενοι Τρικαλινοί Νίκος Τζιοβάρας και Θωμάς Κωφός καθώς και ο επανακάμψας Λάμπρος Θέος.

Συνέχισαν την παράδοση των ανακατατάξεων οι τετράτροχοι των Quad αλλάζοντας θέσεις διαρκώς και στα 2 σκέλη της κατηγορίας. Διπλός, τελικά, νικητής ο Νάσος Λάμπρου (ΜΟΒΕ, Yamaha), πιστοποίησε την ταχύτητά του ο νεαρός Γιώργος Χαραλάμπους (ΜΟΒΕ, Can Am), πάντα απειλητικός ο Απόστολος Τριανταφύλλου (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) ανεβασμένος άλλα με λαθάκια ο Αλέκος Κατσινέλης (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ). Ατυχος ξανά (μηχανική βλάβη) ο Γιώργος Καπέλης όπως και ο Gavrilisήδη πρωταθλητής Αριστείδης Τριανταφύλλου που παρακολούθησε τον αγώνα σαν θεατής.Evmorfiadis-Touratzidis Junior

Μια 2 νίκες πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία Junior ο Γιώργος «Gio» Γαβρίλης (ΑΜΛΕΧ, ΚΤΜ) αν και ο πρωτοεμφανιζόμενος Δημήτρης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha) πίεσε πολύ για την νίκη στο α’ σκέλος. Μαχητικός και ο Γιώργος Ευμορφιάδης (ΜΟΛΠ, Kawasaki) ελπιδοφόρα η πρώτη εμφάνιση του Φώτη Κόλλια (ΜΟΒΕ, Suzuki)

Στην κατηγορία Mini, ήθελε τον τίτλο και 2 νίκες ο Γρηγόρης Κραμβουσιάνος (ΑΡΗΣ, ΚΤΜ), πήρε τα περισσότερα και κυριότερα, αφού την νίκη στο β’ σκέλος κατέκτησε ο πεισματάρης 9χρονος (!) Ανδρέας Ανδρέου (ΑΜΛΕΧ). Γρήγορος άλλα άτυχος ο Αγγελος Βογιατζής (ΟΦΜΚ, ΚΤΜ) σταθερά πολύ καλή η Ιωάννα «Τζονάκι» Λάμπρου (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ).

Οι περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν συνολικά το πρωτάθλημα, τα 7 σωματεία (ΑΜΛΕΧ, ΟΦΜΓ, ΦΙΛΜΑ, ΟΔΙΚΟ, ΜΑΟΚ, ΑΡΗΣ< ΜΟΛΕΚ) που διοργάνωσαν τους αγώνες, η ΑΜΟΤΟΕ, ο μέγας χορηγός ΟΠΑΠ, η Red Bull, και οι εταιρείες Καμπράνης (Bel-Ray), DK Racing, ΚΤΜ SEE που υποστήριξαν τον θεσμό, αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι για τις προσπάθειές τους και ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το 2013.

Ευχαριστούμε θερμά το www.motorsite.gr για τις φωτό!

 

Σελίδα 3 από 6

Χορηγοι-Υποστηρικτες

makina        megasoft  samarina      Computer Centeropap  BluCaffe-logo c