A+ R A-

Αγώνες

Πανελ. Πρωτάθλημα Ταχύτητας, 5ος αγώνας, 17 Νοεμβρίου, Τρίπολη

PDF

Champions2013low Αυλαία με μοναδικές στιγμές !!!

Έναν αγώνα για γερά νεύρα, έναν αγώνα που ανέβασε την αγωνία στο κατακόρυφο απόλαυσαν, πραγματικά, όλοι, θεατές, αθλητές, σωματεία και ομάδες το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην κλασσική και πλέον φιλόξενη για τους θεατές πίστα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Ακόμα και ο ήλιος ήθελε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και έκανε Start OPEN low 1λαμπρή την παρουσία του ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την θερμοκρασία και συμβάλλοντας και αυτός στις άψογες συνθήκες του αγώνα.

Kremalas after crash1lowΗταν δε, προφανώς, τέτοια η «ζέση» του πρωτοπόρου της βαθμολογίας στην κατηγορία ΟΡΕΝ Σταύρου Κρεμάλα (ΛΕΔΙΛΑ, Yamaha) που όρμησε στον πρώτο γύρο και …έπεσε (!), μην μπορώντας να συνεχίσει (τραυματισμός, όχι πολύ σοβαρός ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στον Θανάση Βέλλιο ( Αρτεμις, Honda) για να κατακτήσει αυτός τον τίτλο. Βέλλιος που ακολουθούσε σε μικρή απόσταση το «τρενάκι» που πάλευε για την νίκη «τρενάκι» αποτελούμενο από τον Τάσο Σπερελάκη (Αρτεμις, Yamaha), τον Γιώργο Δαραμούση (ΛΕΜΟΤ, Honda 600cc!!) και τον Γιάννη Ζεμπίλα (Ομάδα Sperelakis Daramousis65, Honda). Ο Βέλλιος έκανε την έκπληξη και ….έπεσε και αυτός όντας 5ος (χρειαζόταν μια 6η θέση για να πάρει τον τίτλο), και συνέχισε μένοντας όμως στην 9η θέση) ενώ μπροστά ο Γιάννης Ζεμπίλας έκανε την επίθεσή του και έφερε την νίκη στην Καλαμάτα γράφοντας ιστορία (1η του νίκη, 1η και για την Καλαμάτα) όλα αυτά μπροστά στα μάτια του Κρεμάλα που κέρδισε τελικά τον τίτλο όντας τραυματισμένος θεατής !!!

Αντίστοιχα, συγκλονιστικές οι εξελίξεις και στην κατηγορία Racing όπου 3 αθλητές διεκδικούσαν τον τίτλο (Ανδρέας Λεφέβρ, Λάμπρος Start Racing 1Τσώκος, Γιωργος Κίτσος, με αυτή την σειρά). Οι 3 φάνηκε άμεσα ότι θα διεκδικούσαν τα πάντα (τίτλο, νίκη, άνοδο στο βάθρο) μέχρι τον τελευταίο γύρο όπου και παίχτηκαν όλα, και μάλιστα στην τελευταία στροφή. Ο Κίτσος (ΦΙΑΜ) ήταν επικεφαλής με τον Τσώκο (ΛΕΜΟΤ) στον τροχό του και τον Λεφέβρ λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο πίσω να παρακολουθεί και να βλέπει τον Τσώκο να περνάει στα φρένα τον Κίτσο και να οδεύει για νίκη-τίτλο με τον Κίτσο, να αντεπιτίθεται, μέσα στην στροφή (!) στον Τσώκο και να ξαναπερνάει μπροστά για να πάρει την νίκη και την «δευτεριά» του πρωταθλήματος (ισοβάθμισε με τον Τσώκο) μπροστά στα μάτια του Λεφέβρ που δεν Lefevr Interv laughlowπίστευε τον τρόπο με τον οποίο κατέκτησε το 1ο του πρωτάθλημα στην κατηγορία που συμμετέχει περισσότερα από 20 χρόνια. Ωραία εμφάνιση του Στράτου Χρονόπουλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) στην 4η θέση με μικρότερη μοτοσυκλέτα.

Χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλη του την εμπειρία και αναμφισβήτητη ταχύτητα ο ήδη πρωταθλητής των Supersport Σάκης Συνιώρης (ΛΕΜΟΤ, Honda) αφού ο ανεβασμένος Σωτήρης Μπεγνής (ΑΡΗΣ, Yamaha) οδήγησε την κούρσα για 10 γύρους, και μάλιστα, όταν ο Mpegnis SiniorisΣυνιώρης τον προσπέρασε, αντεπιτέθηκε και ξαναπέρασε μπροστά για να ξαναδεί όμως τον Συνιώρη να τον ξαναπερνά και να φτιάχνει μια διαφορά ασφαλείας την οποία άφησε να εξασθενίσει προς το τέλος. Πολύ όμορφη ήταν και η τριπλή μονομαχία των Παναγιώτη Κουζή (ΛΕΜΟΚΑ, Honda), Γιάννη Τζωρτζόπουλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) και Τάσου Σπερελάκη (Αρτεμις, Yamaha) για την 3η θέση, για την οποία όρμησε ο σταθερά βελτιούμενος (πολυπρωταθλητής του Motocross) Κουζής αλλά έκανε το λάθος (πτώση, ανώδυνη) με τον, πολυπρωταθλητή των 125 Racing, Τζωρτόπουλο να χρησιμοποιεί την άφθονη εμπειρία του και παίρνει την 3η θέση από τον φέρελπι Aponomi SupersportlowΣπερελάκη, επιστρέφοντας στο βάθρο των Supersport μετά από αρκετό καιρό.

Start STK RBlowΟδηγώντας ταχύτατα όλο το διήμερο, ο Αριστείδης Γκιζίνος (ΦΙΑΜ, Yamaha) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην πορεία του για την 2η, συνεχόμενη, νίκη του Spiliotis wheelielowστην κατηγορία Superstock/Superbike έχοντας πίσω του τον απίστευτο Μιχάλη Σπηλιώτη (ΛΕΜΟΤ, Yamaha) που κατέκτησε την 2η θέση και μαζί της την τιμητική 3η θέση του πρωταθλήματος ενώ η μονομαχία για την άνοδο στο βάθρο ανάμεσα στον Φώτη Τσαλίκη (Αρτεμις, Honda) και στον νεαρότατο Γιώργο Παπασταύρου (ΛΕΜΟΤ, Ducati), Gizinoslowέληξε, με οριακή διαφορά υπέρ του Τσαλίκη. Με ιδιαίτερα μεθοδικό και μετρημένο αγώνα, ο περσινός Markesinis crashlowπρωταθλητής της κατηγορίας, ο Λευτέρης Πίππος (ΑΡΗΣ, ΚΤΜ) τερμάτισε 6ος και εξασφάλισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στην "μεγάλη" κατηγορία.

Τον αγώνα διοργάνωσε η ίδια η Αθλητική ΜΟΤΟΕ «με κύριο άξονα την διατήρηση του ηθικού δικαιώματος των αθλητών να διεκδικήσουν τον τίτλο ή/και τις θέσεις που προσδοκούν» όπως έλεγε η σχετική ανακοίνωση μετά τις εξελίξεις που δημιούργησαν αδυναμία ολοκλήρωσης του Πρωταθλήματος όπως είχε προγραμματιστεί. Την προσπάθεια αυτή υποστήριξε ο Δήμος Τρίπολης, η Περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, η Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, το Red Bull και αρκετά σωματεία όπως, η ΑΜΛΕΧαλκίδας, ο ΑΡΗΣ, η ΕΔΟ, η ΦΙΛΜΑργολίδας, η ΦΙΑΜ, η Ομάδα 65, και οι ΛΕΜΟΚΑ, ΑΟΛΜΟ, ΛΕΜΟΘΕ, ΑΜΟΣ για την προβολή του αγώνα στις περιοχές τους.

Αποτελέσματα στο sportstiming.gr, τελική βαθμολογία στο amotoe.gr

Ευχαριστούμε τον bikeit.gr για τις φωτό. Περισσότερες φωτό από τον Σάββα Κουρίδη σε λίγες ώρες ενώ τις επόμενες ημέρες (λίγες) θα κυκλοφορήσει το επίσημο video του αγώνα.

 Psihogios RB

Πανελ. Πρωτ. Enduro 6ος-7ος αγώνας, Πρωτ. Βορ.Ελλάδας 4ος αγώνας, 26-27/10 ΛΑΜΣ, Σέρρες, Δελτίο Τύπου

PDF

280 Siafarikas 1

Δυνατός επίλογος!

Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro για το 2013, με τον διπλό αγώνα που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσυκλέτας Σερρών. Αν και με τις συμμετοχές αρκετά μειωμένες λόγω κρίσης, σε συνδυασμό με τον αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, 63 αναβάτες έδωσαν το παρόν στις Σέρρες, το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου. Ανάμεσά τους, έστω και εξωαγωνιστικά, έδωσε το παρόν και ο Γάλλος πρωταγωνιστής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Nicolas Deparrois με την ομάδα της ΙΝΑ ΤV.6 Deparrois

 

 

Η λέσχη των Σερρών, είχε προετοιμάσει πολύ καλά 2 φανταστικές ειδικές διαδρομές στην περιοχή του Αγ. Γιώργη: Μία τύπου Motocross με μήκος 2,5km που επαναλαμβανόταν 3 φορές, μέσα σε ποταμάκι με άμμο, δασικά περάσματα και αρκετά σκαλοπάτια, και μία τύπου Enduro που μετρούσε 3 φορές, μήκους 5,5km, με πολλά περάσματα σε ποτάμι, λάσπη, ρίζες και δέντρα, και αρκετή πέτρα, μονοπάτι, κατηφόρες και σαμάρι στο τελευταίο κομμάτι της.

 

Stuck3 κύκλοι για το Πρωτάθλημα, και 2 για το κύπελλο, ήταν αρκετά χορταστικό menu! Οι δύο μεγάλες απλές διαδρομές ήταν απαιτητικές αλλά όμορφες, ενώ το Σάββατο, η σήμανση σε δύο μικρά κομμάτια της διαδρομής είχε –ως εκ θαύματος- μετακομίσει, δημιουργώντας παροδικό εκνευρισμό σε οργάνωση και αγωνιζόμενους, που αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2013

 

Αγωνιστικά, η υπόθεση «τίτλος» ήταν ανοιχτή σε 2 ακόμη κατηγορίες του Πρωταθλήματος, αλλά και της γενικής κατάταξης, γεγονός που κρατούσε σε αγωνία πρωταγωνιστές και θεατές!

 

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα και κατατρόπωσε τον ανταγωνισμό σε κάθε επίπεδο, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του και με 2 νίκες κατέκτησε αυτά που ήθελε: Πρωτάθλημα σε Ε2 και Γενική κατάταξη. Ο Γιάννης Τρίγκας πίεσε (2ος240 Kinonas3ος), αλλά χωρίς να έχει αναρρώσει πλήρως δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την διαφορά του. Ο Γιώργος Κοινωνάς κατάφερε με211 Vagelakos την εμφάνισή του (3ος – 2ος) να ανέβει στην γενική κατάταξη 3ος, Δημήτρης Βαγγελάκος που συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος, ατύχησε ενώ πρωταγωνιστούσε το Σάββατο μένοντας 4ος από 2ος στην τελευταία ειδική, ενώ εγκατέλειψε την Κυριακή. Αποκάλυψη του αγώνα ήταν σίγουρα ο Παναγιώτης Κακολύρης που κυριάρχησε στην Ε1, ενώ την Κυριακή ανέβηκε μάλιστα και 2ος tree 211γενικής κατάταξης, βάζοντας γερές υποθήκες για την επόμενη χρονιά. Βέβαια, ο Αλέξης Ζώρας εξασφάλιζε το Πρωτάθλημα από το Σάββατο με χαλαρή (για τα μέτρα του) εμφάνιση, αρκούμενος στην σιγουριά 3ης και 4ης θέσης. Ο Γιώργος Μανωλίδης ήταν 2ος το Σάββατο, αλλά το χτυπημένο του πόδι δεν τον άφησε για κάτι καλύτερο από μια 5η θέση την Κυριακή, ενώ το αντίθετο συνέβη με τον Αντώνη Δήμου, που από 5ος ανέβηκε 2ος την Κυριακή, κερδίζοντας οριακά τον Μιχάλη Προβιά (4ος και 3ος), αφού κατάφερε και κέρδισε μάλιστα την τελευταία ειδική στην Γενική! 131 Dimou

 

Στην Ε3 κατηγορία το Πρωτάθλημα ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο για τον Ηλία 317 KyrilisΚυριλή, που ήρθε με κακή ψυχολογία από την ακύρωσή του στο Ναύπλιο, και από τον παλιότερο τραυματισμό του. Αν και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την καλή θέση του στη γενική κατάταξη, δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει διπλά τον Χρήστο Παπαθεοδώρου. Ο Ανδρέας Παραγιός ήταν 3ος το Σάββατο αλλά χτύπησε το γόνατό του την Κυριακή, ανοίγοντας τον δρόμο στον Δήμο Γκαϊδατζή για το 3ο βάθρο της Κυριακής.

 

Άλλο ένα πρωτάθλημα που παιζόταν ακόμη, ήταν αυτό στους Βετεράνους! Ο Αποστόλης Βαλής όμως, εντός έδρας, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Δημήτρη Τουμπανιάρη που ένα καπέλο από αβλεψία τον έριξε 4ο το Σάββατο (2ος την Κυριακή). Ο Μανώλης Νανάκος ήταν 2ος και 4ος, ενώ τις 3ες θέσεις μοιράστηκαν ο Δημήτρης Σταμάτης και ο Τσίτος Γιώργος.

 

42 DouzenisΟ «Νέος» Μιχάλης Ντουζένης, αν και ταλαιπωρήθηκε, ωρίμασε πλέον, και χωρίς ανταγωνισμό στην κατηγορία του, μετρούσε τις δυνάμεις του στην γενική κατάταξη. Ο Δημήτρης Βούλγαρης ήταν ο 2ος.

 

Πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος

 

Για το θεσμό του Πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος, αρκετές μάχες δόθηκαν επίσης σε όλες τις κατηγορίες! Τον χορό άνοιξαν οι πιτσιρικάδες στο Enduro Junior Sprint, με τον Γιώργο Αρβανίτη να επικρατεί και τις τρεις φορές του Σταύρου Τσιάγκου. 3ος ήταν ο Αλέξανδρος Πολυχρόνης.

Στην Ε1 ο Γιώργος Θεοδωρίδης κατάφερε να νικήσει τελικά τον Τότσιο Γιώργο, μεturn τον Βασίλη Καλοχωρίδη να παίρνει την 3η θέση.

Στην Ε2, ο Ντάνιελ Μπενόβ αποσπά άλλη μια νίκη, με μικρή διαφορά από τον Γιώργο Λιούγκα, ενώ 3ος ήταν ο Λεωνίδας Κουλουκάτσης.

Στην Ε3 με τις λίγες συμμετοχές, ο Πολυχρόνης Τασχουνίδης επικράτησε του Χρήστου Κυρτσούδη.

Στους Βετεράνους, ο Θανάσης Ευφραιμίδης τερμάτισε πρώτος, με τον Σπύρο Ιωαννίδη και τον Βασίλη Κακιούση να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών.

Στον θεσμό, απομένει ένας ακόμη αγώνας για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα!

 

6Ο Nicolas Deparrois «άνοιγε» τις ειδικές κρατώντας πάντα τους θεατές ζεστούς και επιδεικνύοντας υψηλή τεχνική οδήγησης, πετυχαίνοντας σημαντικά καλύτερους χρόνους από τους Έλληνες πρωταγωνιστές. Την επομένη του αγώνα, σε συνεργασία με την ΙΝΑ TV και την ΛΑΜΣ, έκανε μαθήματα οδήγησης Enduro και Motocross σε 22 τυχερούς αναβάτες, στην πίστα Motocross του αυτοκινητοδρομίου και στην ειδική στον Αη Γιώργη. Τον ευχαριστούμε για την εμπειρία που μας πρόσφερε!

 

Ήταν ένα τριήμερο γεμάτο Enduro για την λέσχη μας, με θετικό απολογισμό σε κάθε επίπεδο. Παράλληλα, η συνάντηση με τις λέσχες και τους παράγοντες, αθλητές και ομάδες του χώρου του Enduro σε μια συνάντηση που συγκάλεσε η Ομοσπονδία (ΑΜΟΤΟΕ) ελπίζουμε να ευοδώσει ώστε να δούμε το 2014 ακόμη καλύτερους αγώνες Championsμε περισσότερες συμμετοχές.

 

 

Ως ΛΑΜΣ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, καθώς να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας που συντέλεσαν στην άρτια οργάνωση αυτού του αγώνα μας: Elpida Resort & Spa, Repsol, Μάρμαρα Βαλής, Auto-Moto-Shop Γκέκας, L.G.ServiceLong Trails, Παιδικό Κολέγιο και Bike House – Χατζής.

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΛΑΜΣ

Δυνατός επίλογος!


 

 


Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro για το 2013, με τον διπλό αγώνα που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσυκλέτας Σερρών. Αν και με τις συμμετοχές αρκετά μειωμένες λόγω κρίσης, σε συνδυασμό με τον αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, 63 αναβάτες έδωσαν το παρόν στις Σέρρες, το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου. Ανάμεσά τους, έστω και εξωαγωνιστικά, έδωσε το παρόν και ο Γάλλος πρωταγωνιστής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Nicolas Deparrois με την ομάδα της ΙΝΑ ΤV.

 

Η λέσχη των Σερρών, είχε προετοιμάσει πολύ καλά 2 φανταστικές ειδικές διαδρομές στην περιοχή του Αγ. Γιώργη: Μία τύπου Motocross με μήκος 2,5km που επαναλαμβανόταν 3 φορές, μέσα σε ποταμάκι με άμμο, δασικά περάσματα και αρκετά σκαλοπάτια, και μία τύπου Enduro που μετρούσε 3 φορές, μήκους 5,5km, με πολλά περάσματα σε ποτάμι, λάσπη, ρίζες και δέντρα, και αρκετή πέτρα, μονοπάτι, κατηφόρες και σαμάρι στο τελευταίο κομμάτι της.

 

3 κύκλοι για το Πρωτάθλημα, και 2 για το κύπελλο, ήταν αρκετά χορταστικό menu! Οι δύο μεγάλες απλές διαδρομές ήταν απαιτητικές αλλά όμορφες, ενώ το Σάββατο, η σήμανση σε δύο μικρά κομμάτια της διαδρομής είχε –ως εκ θαύματος- μετακομίσει, δημιουργώντας παροδικό εκνευρισμό σε οργάνωση και αγωνιζόμενους, που αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2013

 

Αγωνιστικά, η υπόθεση «τίτλος» ήταν ανοιχτή σε 2 ακόμη κατηγορίες του Πρωταθλήματος, αλλά και της γενικής κατάταξης, γεγονός που κρατούσε σε αγωνία πρωταγωνιστές και θεατές!

 

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα και κατατρόπωσε τον ανταγωνισμό σε κάθε επίπεδο, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του και με 2 νίκες κατέκτησε αυτά που ήθελε: Πρωτάθλημα σε Ε2 και Γενική κατάταξη. Ο Γιάννης Τρίγκας πίεσε (2ος – 3ος), αλλά χωρίς να έχει αναρρώσει πλήρως δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την διαφορά του. Ο Γιώργος Κοινωνάς κατάφερε με την εμφάνισή του (3ος – 2ος) να ανέβει στην γενική κατάταξη 3ος, Δημήτρης Βαγγελάκος που συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος, ατύχησε ενώ πρωταγωνιστούσε το Σάββατο μένοντας 4ος από 2ος στην τελευταία ειδική, ενώ εγκατέλειψε την Κυριακή.

 

Αποκάλυψη του αγώνα ήταν σίγουρα ο Παναγιώτης Κακολύρης που κυριάρχησε στην Ε1, ενώ την Κυριακή ανέβηκε μάλιστα και 2ος γενικής κατάταξης, βάζοντας γερές υποθήκες για την επόμενη χρονιά. Βέβαια, ο Αλέξης Ζώρας εξασφάλιζε το Πρωτάθλημα από το Σάββατο με χαλαρή (για τα μέτρα του) εμφάνιση, αρκούμενος στην σιγουριά 3ης και 4ης θέσης. Ο Γιώργος Μανωλίδης ήταν 2ος το Σάββατο, αλλά το χτυπημένο του πόδι δεν τον άφησε για κάτι καλύτερο από μια 5η θέση την Κυριακή, ενώ το αντίθετο συνέβη με τον Αντώνη Δήμου, που από 5ος ανέβηκε 2ος την Κυριακή, κερδίζοντας οριακά τον Μιχάλη Προβιά (4ος και 3ος), αφού κατάφερε και κέρδισε μάλιστα την τελευταία ειδική στην Γενική!

 

Στην Ε3 κατηγορία το Πρωτάθλημα ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο για τον Ηλία Κυριλή, που ήρθε με κακή ψυχολογία από την ακύρωσή του στο Ναύπλιο, και από τον παλιότερο τραυματισμό του. Αν και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την καλή θέση του στη γενική κατάταξη, δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει διπλά τον Χρήστο Παπαθεοδώρου. Ο Ανδρέας Παραγιός ήταν 3ος το Σάββατο αλλά χτύπησε το γόνατό του την Κυριακή, ανοίγοντας τον δρόμο στον Δήμο Γκαϊδατζή για το 3ο βάθρο της Κυριακής.

 

Άλλο ένα πρωτάθλημα που παιζόταν ακόμη, ήταν αυτό στους Βετεράνους! Ο Αποστόλης Βαλής όμως, εντός έδρας, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Δημήτρη Τουμπανιάρη που ένα καπέλο από αβλεψία τον έριξε 4ο το Σάββατο (2ος την Κυριακή). Ο Μανώλης Νανάκος ήταν 2ος και 4ος, ενώ τις 3ες θέσεις μοιράστηκαν ο Δημήτρης Σταμάτης και ο Τσίτος Γιώργος.

 

Ο «Νέος» Μιχάλης Ντουζένης, αν και ταλαιπωρήθηκε, ωρίμασε πλέον, και χωρίς ανταγωνισμό στην κατηγορία του, μετρούσε τις δυνάμεις του στην γενική κατάταξη. Ο Δημήτρης Βούλγαρης ήταν ο 2ος.

 

Πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος

 

Για το θεσμό του Πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος, αρκετές μάχες δόθηκαν επίσης σε όλες τις κατηγορίες! Τον χορό άνοιξαν οι πιτσιρικάδες στο Enduro Junior Sprint, με τον Γιώργο Αρβανίτη να επικρατεί και τις τρεις φορές του Σταύρου Τσιάγκου. 3ος ήταν ο Αλέξανδρος Πολυχρόνης.

Στην Ε1 ο Γιώργος Θεοδωρίδης κατάφερε να νικήσει τελικά τον Τότσιο Γιώργο, με τον Βασίλη Καλοχωρίδη να παίρνει την 3η θέση.

Στην Ε2, ο Ντάνιελ Μπενόβ αποσπά άλλη μια νίκη, με μικρή διαφορά από τον Γιώργο Λιούγκα, ενώ 3ος ήταν ο Λεωνίδας Κουλουκάτσης.

Στην Ε3 με τις λίγες συμμετοχές, ο Πολυχρόνης Τασχουνίδης επικράτησε του Χρήστου Κυρτσούδη.

Στους Βετεράνους, ο Θανάσης Ευφραιμίδης τερμάτισε πρώτος, με τον Σπύρο Ιωαννίδη και τον Βασίλη Κακιούση να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών.

Στον θεσμό, απομένει ένας ακόμη αγώνας για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα!

 

Ο Nicolas Deparrois «άνοιγε» τις ειδικές κρατώντας πάντα τους θεατές ζεστούς και επιδεικνύοντας υψηλή τεχνική οδήγησης, πετυχαίνοντας σημαντικά καλύτερους χρόνους από τους Έλληνες πρωταγωνιστές. Την επομένη του αγώνα, σε συνεργασία με την ΙΝΑ TV και την ΛΑΜΣ, έκανε μαθήματα οδήγησης Enduro και Motocross σε 22 τυχερούς αναβάτες, στην πίστα Motocross του αυτοκινητοδρομίου και στην ειδική στον Αη Γιώργη. Τον ευχαριστούμε για την εμπειρία που μας πρόσφερε!

 

Ήταν ένα τριήμερο γεμάτο Enduro για την λέσχη μας, με θετικό απολογισμό σε κάθε επίπεδο. Παράλληλα, η συνάντηση με τις λέσχες και τους παράγοντες, αθλητές και ομάδες του χώρου του Enduro σε μια συνάντηση που συγκάλεσε η Ομοσπονδία (ΑΜΟΤΟΕ) ελπίζουμε να ευοδώσει ώστε να δούμε το 2014 ακόμη καλύτερους αγώνες με περισσότερες συμμετοχές.

 

 

Ως ΛΑΜΣ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, καθώς να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας που συντέλεσαν στην άρτια οργάνωση αυτού του αγώνα μας: Elpida Resort & Spa, Repsol, Μάρμαρα Βαλής, Auto-Moto-Shop Γκέκας, L.G.ServiceLong Trails, Παιδικό Κολέγιο και Bike House – Χατζής.

 

 

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της ΛΑΜΣ

Πανελλ. Πρωτ. Motocross, Καρδίτσα, 7ος γύρος, 20 Οκτωβρίου, ΣΜΟΚ

PDF

champions 2013bbΚλείσιμο με …ανοικτούς λογαριασμούς!!

 

Παρά τις οργανωτικές ελλείψεις που εμφανίστηκαν στις Σαββατιάτικες δοκιμές, ο «πρωτάρης» στο Motocross ΣΜΟΚαρδίτσας κατάφερε να προσφέρει άριστες αγωνιστικές συνθήκες στους Κυριακάτικους αγώνες. 60 αθλητές από Ελλάδα και… Βουλγαρία φρόντισαν με την σειρά τους να δικαιώσουν την γενική άποψη ανοδικής πορείας του ελληνικού Motocross και να κρατήσουν τους 600 περίπου θεατές στις μύτες των ποδιών τους!

Στην ανανεωμένη, θεαματική και πολύ γρήγορη πίστα, στην όμορφη περιοχή της Μητρόπολης Καρδίτσας, δίπλα στην ειδυλλιακή λίμνη Πλαστήρα, οι γνωστοί πρωταγωνιστές έδωσαν μια φοβερή σειρά μονομαχιών υπογράφοντας το «μήνυμα» ότι το 2014 το οποίο αναμένεται ακόμα πιο δυνατό.

Η πρώτη εμφάνιση του ήδη πρωταθλητή της ΜΧ2, Δημήτρη Κοντολέτα (ΑΟΛΜΟλυμπίας, Yamaha) στην κατηγορία ΜΧ1 συνοδεύτηκε από μια κυριαρχική, τελικά, εμφάνιση με νίκες και στα δύο σκέληa92kontoletas vaggelakos211 του αγώνα. Και το τελικά αφορά ότι και οι 3 γνώριμοι πρωταγωνιστές της ΜΧ1, ο Δημήτρης Δημήτρης Βαγγελάκος (ΑΜΟΕορδαίας, Yamaha) στο α΄σκέλος, και ο ταχύτατος στις δοκιμές Γιώργος Ηλιόπουλος (ΠΑΛΕΜΟΤ Αιγίου, ΚΤΜ) και ο πεισματάρης Μανώλης Σκύβαλος (ΟΔΙΚΟζάνης) στο β’ σκέλος πίεσαν πολύ τον Κοντολέτα στην πορεία του για την διπλή νίκη ανεβάζοντας την αγωνία στα ύψη. Δυνατός, ειδικά στους πρώτους γύρους, ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Μοτολέσχη Καβάλας, Yamaha) ωραίες οι μάχες και για την 6άδα, των Γιάννη Πάσσα και Ακη Κοσμά. Αισθητή η απουσία του ήδη πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή, ένα ακόμα στοιχείο που αφήνει κάakontoletasθε ενδεχόμενο ανοικτό για το 2014 όπου ο Κοντολέτας θα συμμετάσχει στην ΜΧ1. Χωρίς εκπλήξεις η τελική βαθμολογία, με τον Βαγγελάκο να κρατά την 2η θέση όπως και ο Σκύβαλος την 3η.

Η απουσία του Κοντολέτα από την ΜΧ2 άνοιξε την όρεξη σε astart MX2πολλούς αλλά τελικά ήταν ο Βούλγαρος Kristian Krastev (ΚΤΜ) αυτός που, δύσκολα οπωσδήποτε, έφυγε με 2 καρό σημαίες από την Καρδίτσα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποφεύγοντας τα λάθη, ο πάντα εντυπωσιακός Σερραίος, ο Γιώργος Αρβανίτης (ΛΑΜΣερρών, Kawasaki) επικράτησε του aarvanitisταχύτατου στις δοκιμές Μανώλη Κρητικού (ΑΡΗΣ, Yamaha) που επέστρεψε μάλλον εντυπωσιακά από τον πρόσφατο τραυματισμό του αλλά και του ιδιαίτερα δυνατού στο β’ σκέλος Παναγιώτη Παπίλα (ΑΜΛΕΧαλκίδας, Honda) που φαίνεται να έχει επανέλθει τελείωςapapilas από τον τραυματισμό του ενώ δυνατός στους 2 προηγούμενους αγώνες Θεσσαλονικιός, ο Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha) δεν βρέθηκε σε φόρμα, κράτησε όμως την 2η θέση στην βαθμολογία (3ος ο Αρβανίτης) με τον Παπίλα να «αρπάζει» την 4η θέση από τον Μ. Κρητικό. Παρά πολύ καλή εμφάνιση για τον Απόστολο akrastev 2Κάκαρη (ΛΕΜΟΤΟΜ, Honda).

Επιστροφή στις 2πλές νίκες για τον Σταμάτη Δημολιάνη (ΛΕΜΟΤ, Kawasaki) που επικράτησε σε δοκιμές και αγώνες στην ΟΡΕΝ αφήνοντας τον δυνατό Βασίλη Τσεκούρα (ΠΑΛΕΜΟΤ, Kawasaki) να παλεύει με τον Βασίλη Ράπτη (ΛΕΔΙΛΑμίας, Kawasaki) και τον δυνατό στο β’ σκέλος Κυριάκο Κιουτσούκωστα (Μοτολέσχη Καβάλας, Suzuki) να παλεύουν για τις άλλες θέσεις του βάθρου. Επιβεβαίωσε το ανεβασμένο της απόδοσής του ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (ΜΟΒΕ, adimolianisKawasaki)

Ενας πολύ κεφampirlisάτος Σπύρος Μπιρλής (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) έσπασε το σερί νικών του Γιώργου Καπέλη (ΜΟΒΕ, Yamaha) στα Quad με τον Κώστα Ντούζο (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) να οδηγεί μοναχικά για … την 2η θέση της βαθμολογίας αφού ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Γιώργος Χαραλάμπους (ΜΟΒΕ, Harris) είχε τεχνική εγκατάλειψη από τις δοκιμές. Οδήγησε σταθερά ο Αλέκος Κατσινέλης, άτυχος στο β’ σκέλος ο Ζαχαρίας Χαραλάμπους.

Με πολλά χαμόγελα και με έντονη την προσμονή για το 2014, ο αγώνας και η χρονιά έκλεισε με την απονομή των επάθλων και της ειδικής πλακέτας στους πρωταθλητές.


Τελική βαθμολογία εδώ


apodium open

apodium mx2Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

 

 

3ο Κύπελλο Cirquit ΜΟΘ, Ν.Ρύσιο, 15 Σεπτεμβρίου Δελτίο Τύπου

PDF

DSC 1377Ο τρίτος αγώνας για το Κύπελλο Cirquit 50-300cc προσέλκυσε όπως και οι προηγούμενοι το ενδιαφέρον του κοινού που κατέκλυσε το DRIVE PARK για να παρακολουθήσει τις ...αριστερόστροφες μονομαχίες των αναβατών! Δεν έλειψαν οι πτώσεις, ούτε και οι μονομαχίες σώμα με σώμα, κάτι απόλυτα φυσιολογικό όταν μιλάμε για cirquit παπιών, vespa και scooter!
Ο καιρός ήταν ο καταλληλότερος που θα μπορούσε να υπάρξει βοηθώντας τον οργανωτή Μ.Ο.Θ. σε μία ακόμη άριστη διοργάνωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις δύο πτώσεις των Καραγιαννίδη και Ταλιουρίδη (αμφότερες στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά των κατηγοριών scooter και Vespa αντίστοιχα) τα δύο ασθενοφόρα επιλήφθηκαν άμεσα (και οι δύο αναβάτες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο χωρίς να έχουν υποστεί τραυματισμό) και η
20λεπτη καθυστέρηση δεν επηρέασε το ωράριο του αγώνα. Η φορά της πίστας ήταν για πρώτη φορά αριστερόστροφη δημιουργώντας μία νέα πρόκληση στους αγωνιζόμενους αφού κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τις νέες αγωνιστικές γραμμές και τα σημεία προσπέρασης. Κατά γενική ομολογία οι χρόνοι ήταν ελαφρά ταχύτεροι αλλά, όπως σε κάθε τι νέο κάποιοι προσαρμόστηκαν γρήγορα και κάποιοι πιο αργά. Ετσι, υπήρξαν ανακατατάξεις. Πιο αναλυτικά:
Vespa: O ...σταρ (!?) της κατηγορίας είναι αναμφισβήτητα ο Γιάννης Χύτογλου και έσπευσε να το επιβεβαιώσει με μία τρίτη συνεχόμενη νίκη που όμως δεν ήρθε με τις διαφορές που μας είχε συνηθίσει στους προηγούμενους αγώνες. Κι αυτό χάρη στην αγωνιστική άνοδο του Δημήτρη Καρυώτη που έμεινε κοντά στον πρωτοπόρο στους πρώτους γύρους (χωρίς όμως να τον απειλήσει) για να υπάρξει τελικά μία διαφορά 38" στον τερματισμό.
Ο Σωτήρης Κυζιρίδης ήταν τρίτος γενικής και πρώτος της κατηγορίας του (vespa big), εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο της ατυχία του Πέτρου Μίγγου στην εκκίνηση (έσβησε το μοτέρ του και ξεκίνησε τελευταίος). Ο Μίγγος πλησίασε ακόμη και στα 5" τον Κυζιρίδη αλλά ο ρυθμός του μετά την μέση του αγώνα έπεσε για να τερματίσει έτσι δεύτερος στις vespa big (4ος γενικής). Ακολούθησε ο Αντώνης Καλπάκης σαν 3ος των vespa big ενώ πίσω του ο Δημήτρης Μεϊμάρογλου συμπλήρωσε το βάθρο της κατηγορίας vespa small μαζί με Χύτογλου και
Καρυώτη. Ο Λάμπρος Μαζανίτης (vespa big) και ο Κώστας Καβαλούδης (vespa small) μοιράστηκαν τις 4ες θέσεις των κατηγοριών τους. Η πτώση του Γιάννη Ταλιουρίδη στα χρονομετρημένα σίγουρα στέρησε τον αγώνα από περισσότερο ανταγωνισμό, ευτυχώς όμως δεν του συνέβη τίποτα σοβαρό (περαστικά!). O Xύτογλου στις small frame μπορεί να έχει συγκεντρώσει το απόλυτο των βαθμών (75) αλλά ο Καρυώτης με τους 60 του μπορεί να
ελπίζει για τυχόν στραβοπάτημα. Στις big frame τρεις αναβάτες έχουν μικρές διαφορές με τον Πέτρο Μίγγο να
προηγείται ελαφρά του Καλπάκη και του Κυζιρίδη. Θα λύσουν τις διαφορές τους στις 13/10.DSC 1429
ΠΑΠΙΑ: Στην κατηγορία των παπιών την απουσία του Μπακάλι που έδινε τις μάχες στους προηγούμενους αγώνες με τον Κυρίτση ήρθε να απαλύνει η αγωνιστική άνοδος του Λαγγίδη που φάνηκε από τα χρονομετρημένα όπου
έκανε χρόνο 1'7"5, έξι δέκατα πιο αργό από τον poleman Κυρίτση που ήταν για μία ακόμη φορά το φαβορί. Στην εκκίνηση ο Ανδρέας Κυρίτσης έφυγε μπροστά εκμεταλλευόμενος τάτσαλο συμπλεκτάρισμα του Αντώνη Λαγγίδη
αλλά γρήγορα ο τελευταίος έφτασε τον πρωτοπόρο για να "κολλήσει" πίσω του. Στην διάρκεια του αγώνα δεν
δημιουργήθηκε ποτέ μία διαφορά "ασφαλείας" για τον πρωτοπόρο Κυρίτση κι αυτό κράτησε το κοινό σε εγρήγορση αφού μάλιστα γινόταν μάχες για όλες τις θέσεις! Σταδιακά, ο Ανδρέας Κυρίτσης έφτασε την διαφορά πάνω από τα 6" βλέποντας πρώτος για τρίτη συνεχόμενη φορά την καρώ σημαία. Εκπληκτική απόδοση  για τον Βολιώτη
Χρήστο Δεληγιάννη ο οποίος ανέβασε το υπέροχο Honda SS50 του στην 3η θέση του βάθρου με ωραίο στυλ και άψογες γραμμές. Στην 4η θέση ο Κώστας Μπούλος με Honda που ίσως θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο προσαρμογής στην νέα φορά της πίστας. Ο Δημήτρης Φαχούρι με το Kawasaki του ήταν 5ος μετά από επικές
μάχες με το Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο που τερμάτισε μισό δευτερόλεπτο πίσω. Νικητής της κατηγορίας normal ο Κυριάκος Μαντζούρης με το Modenas που επιβλήθηκε του Θωμά Κωστόπουλου με το Crypton 115 σε
μία μάχη που μένει να κρίνει τον τίτλο της κατηγορίας στον επόμενο και τελευταίο αγώνα. Ανάμεσά τους ο άλλος
Βολιώτης, ο Φώτης Στρούγκης που εμφανίστηκε με το mini motard YCF150 που αρχικά υπεραμύνθηκε της 5ης (!) θέσης που πήρε στην εκκίνηση από αναβάτες που είχαν κάνει ταχύτερους γύρους κατα ...5" στα δοκιμαστικά. Τελικά, ο Στρούγκης κατέβασε μέχρι και 1.13 με το "μικρό" του SM αποδεικνύοντας ότι η κατηγορία των IMR
έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ελπίζουμε να δούμε σύντομα κι άλλες τέτοιες συμμετοχές.
Ο Κυρίτσης προηγείται στη βαθμολογία των duck open με 75 βαθμούς και χρειάζεται μόλις 7 βαθμούς στον τελευταίο αγώνα για να πάρει τον τίτλο. Μαθηματικά όμως ο Λαγγίδης διατηρεί τις ελπίδες του μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι Ματζιούρης και Κωστόπουλος που ισοβαθμούσαν μέχρι αυτό τον αγώνα στις duck normal θα λύσουν τις διαφορές τους στις 13/10 (με νίκη του Κωστόπουλου θα υπάρξει ισοβαθμία).
DSC 1285Scooter: Για τους Παναγιώτη Βιολιστή και Γιώργο Ζελίδη ο αγώνας φάνηκε από την αρχή ότι θα ήταν σαν μονομαχία στον ...κόκκινο ήλιο! Ο σημαντικά γρηγορότερος χρόνος του Βιολιστή στα χρονομετρημένα μπορεί να του έδωσε την pole position αλλά όχι και την πρωτοπορία στην πρώτη στροφή που πήγε στον Ζελίδη.
Μετά από πίεση ένα καθαρό πέρασμα του Βιολιστή τον έβαλε οδηγό της κούρσας για να ακολουθήσει ένα εκπληκτικό κυνηγητό μεταξύ τους που το μόνο που έλειψε ήταν τα ...προσπεράσματα! Ο Βιολιστής είδε την καρώ σημαία τελικά 0,6" νωρίτερα του Ζελίδη σε ένα αγώνα που έκαναν και οι δύο τους ταχύτερους γύρους της ημέρας (1"04) Ο Κώστας Αμπράζης πήρε την 3η θέση του βάθρου μπροστά από τον Γιάννη Παναγιωτάτο που συν τοις άλλοις είχε να αντιμετωπίσει και τον Σταύρο Σταυρόπουλο με το εκπληκτικό Gilera των 85 μόλις κυβικών που
προβλημάτισε αρκετό κόσμο με την απόδοσή του! Ο Πασχάλης Μπαλτζής έδωσε τις μάχες του μέχρι το τέλος με τον Σταύρο Σταμούλη και το Peugeot να παίρνει την 7η θέση. Απών ο Παναγιώτης Καραγιαννίδης που μετά την πτώση του στα χρονομετρημένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προληπτικά κι έτσι δεν αγωνίστηκε (δεν έχει κάτι σοβαρό, ευχόμαστε περαστικά).
Στην open o Bιολιστής δεν μπορεί να νοιώθει ήσυχος βαθμολογικά αφού μόλις ένα βαθμό πίσω του είναι ο Ζελίδης! Το αντίθετο συμβαίνει με τον Σταυρόπουλο που δίνει μάχες τύπου Δαυϊδ με Γολιάθ (θα περίμενε περισσότερες συμμετοχές κανείς σ'αυτή την κατηγορία)
SUPER Τελικός: Η μάχη της κατηγορίας scooter μεταφέρθηκε και στον super τελικό! Αυτή την φορά ο Βιολιστής δεν "επέτρεψε" στον Ζελίδη να πάρει την εσωτερική και την πρωτοπορία αφού με DSC 1340μία δυναμική - πλην όμως καθαρή- κίνηση τέθηκε επικεφαλής της κούρσας για να τερματίσει εκεί με λίγη περισσότερη άνεση. Πίσω του (στα 2,5" μόλις) ο Γιώργος Ζελίδης που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον Βιολιστή. Μοναχικά τρίτος ο Ανδρέας Κυρίτσης πο δεν μπόρεσε να επαναλάβει το θαύμα του προηγούμενου super τελικού, κατεβάζοντας
πάντως τον χρόνο του σχεδόν 1" στο γυρολόγιό του. Ηταν η σειρά του Γιάννη Παναγιωτάτου να "πάρει το αίμα του
πίσω" από τον Κώστα Αμπράζη ενώ ο Σταύρος Σταυρόπουλος πήρε με εκπληκτικό τρόπο την 6η θέση περνώντας
ακόμη και τον Γιάννη Χύτογλου που ήταν λιγότερο μαχητικός σε σχέση με τον ππροηγούμενο super τελικό. Καρυώτης, Ευαγγελόπουλος, Μαντζούρης και Σταμούλης ακολούθησαν κι έκλεισαν την κορυφαία αγωνιστική στιγμή της ημέρας.

Επόμενος και τελευταίος αγώνας του 2ου Κυπέλλου Cirquit 50-300cc στις 13 Οκτωβρίου, πάντα στην πίστα DRIVE PARK. Το ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλος αγώνας κα μάλιστα μέσα στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο τελικά απομακρύνθηκε, πραγματικά κρίμα. Ισως το 2014...

 

 

 

 

Πανελλ. Πρωτ. Motocross, Αργος, 6ος γύρος, 22 Σεπτεμβρίου, ΦΙΛΜΑ

PDF

kouzis iliopoulos1Ευαίσθητες ισορροπίες!!

Κάτω από ιδανικές, ίσως, συνθήκες, εξελίχθηκε ο 6ος και προτελευταίος αγώνας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross. Βελτιωμένη σε σημεία αλλά και σε μήκος (προστέθηκαν 1

30 μ. περίπου) η φιλική στους θεατές πίστα στο Αργος, φροντισμένη από την οργανωτική ομάδα του Argos

Motocross Park, με την οργανωτική ενορχήστρωση από την ΦΙΛΜΑ και την φροντίδα καιρικών συνθηκών από τα …ουράνια, όλα συνηγόρησαν για έναν καταπληκτικό, συναρπαστικό αγώνα που κράτησε τους 1000 θεατές μέχρι την πτώση της τελευταίας καρώ σημαίας του αγώνα.

Για 4 συνεχόμενη φορά φέτος ο Παναγιώτης Κουζής (ΛΕΜΟΚΑλαμάτας) έφυγε με 2 νίκες από αγώνα κατακτώντας μαθηματικά τον τίτλο της κατηγορίας ΜΧ1, ειδικά στο β’  σκέλος όμως, ο Γιώργο

ς Ηλιόπουλος (ΠΑΛΕΜΟΤ Αιγίου, ΚΤΜ) έδειξε ότι  ξέφυγε από την αστάθεια που τον προβλημάτιζε φέτος και

πίεσε σθεναρά  τον έλληνα πολυπρωταθλητή. Σε κοντινή απόσταση, ο ταχύτατος στις  δοκιμές Δημήτρης Βαγγελάκος (ΑΜΟΕορδαίας, Yamaha) αποτέλεσε μια  μόνιμη απειλή με τον νεαρό Δημήτρη Μπαξεβάνη (Μοτολέσχη Καβάλας,  Yamaha) να συνεχίζει να δείχνει την καλή του φθινοπωρινή φόρμα και  να μονομαχεί στο Α

ργος με τον «κοντοχωριανό» Κορίνθιο Γιώργο  kouzisΓεωργούση (ΛΕΜΕ, Yamaha). Λογικά προβληματισμένος (τραυματίας από  τον προηγούμενο αγώνα) ο Μανώλης Σκύβαλος (ΟΔΙΚΟ, Honda) δεν  μπόρεσε να ακολουθήσει γρήγορο ρυθμό κρατά όμως την 3η θέση τη  βαθμολογίας πίσω από τον Βαγγελάκο και μπροστά από τον Ηλιόπουλο. Επανεμφάνιση και από έναν  τερματισμό στην 6άδα για τους Γιάννη Πάσσα (ΜΟΤΟΛΕΒ, Kawasaki) και Μανώλη Μπετίνη (ΛΕΜΑΝ, ΚΤΜ), αισθητή η απουσία για το τοπικό κοινό του Σοφοκλή Μαμωνά που τραυματίστηκε σε  προπόνηση..

Πλήρως αρχηγική η εμφάνιση του, ήδη πρωταθλητή στην ΜΧ2, Δημήτρη Κοντολέτα (ΑΟΛΜΟλυμπίας, Yamaha) που έτρεξε για πρώτη φορά με το Νο1 κατακτώντας με την ταχύτατη και αλάνθαστη οδήγησή του άλλες 2 νίκες αλλά και εδώ, στο β’ σκέλος υπήρξε αρκετή ένταση για την οποία φρόντισε ο Παναγιώτης Παπίλας (ΑΜΛΕΧαλκίδας, Honda)kontoletas papilas που φαίνεται να ξαναβρίσκει την φόρμα. Δεύτερη συνεχόμενη, εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Γιάννη Τουρατζίδη (ΜΟΒΕ, Yamaha) που ισοβάθμισε στον αγώνα με τον Παπίλα, ξανά εντυπωσιακός οΣερραίος, ο Γιώργος Αρβανίτης (ΛΑΜΣερρών, Kawasaki) στο «ξένο» για αυτόν Argos Motocross Park για το Νο2. Ωραία η μονομαχία των Χρυσοβαλάντη Λαγούδη (ΕΔΙΛ, Suzuki) και Νίκου Φανουράκη (ΛΕΜΑΝ, ΚΤΜ< κυπελλούχος πλέον στην ΜΧ2Τ) για την 6η θέση.

Mε την βροχή να πέφτει και να προβληματίζει σχετικά έγινε το Σαββατιάτικο σκέλος στην κατηγορία ΟΡΕΝ με τον Σταμάτη Δημολιάνη (ΛΕΜΟΤ, Kawasaki) να κάνει έναν άψογο, ταχύτατο αγώνα και να κερδίζει το σκέλος κατακτώντας μαθηματικά τον αντίστοιχο φετινό τίτλο. Πάρα πολύ καλός ο εκπρόσωπος της Αμαλιάδας, ο Νίκος Σωτηρόπουλος Νίκος  sotiropoulos (ΑΟΛΜΟ, Honda) τόσο στον Σαββατιάτικο αγώνα όσο και στον  Κυριακάτικο αγώνα. Με τεχνικά προβλήματα το Σάββατο ο Σταμάτης Λυρίου (Ικαρος Ρόδου, Kawasaki)  που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα στο Argos Motocross Park, , την Κυριακή και με καλές  (καιρικά) συνθήκες κατέκτησε άλλη μια νίκη που τον ανέβασε στην 5η θέση της βαθμολογίας . Σχετικά  άκεφος ο Κυριάκος Κιουτσούκωστας (Μοτολέσχη Καβάλας, Suzuki) σταθερά ανεβασμένος ο Κων/νος  Παπαδόπουλος, πολύ καλός στο λασπωμένο αγώνα ο Λάμπρος Θέος.2 ακόμα νίκες και πανηγύρια τίτλου στα Quad quad startαπό τον Αγρινιώτη Γιώργο Καπέλη (Yamaha) με το  μεγάλο ενδιαφέρον να παραμένει στην σκληρή μονομαχία για το Νο2, ανάμεσα στους Γιώργο  Χαραλάμπους (Harris) και τον Κώστα Ντούζο (ΚΤΜ) που ισοβάθμισαν για 3η φορά σε αγώνα !! Σε  σχετική απόσταση ο Αλ. Κατσινέλης (ΚΤΜ) βρήκε αντίπαλο τον επανερχόμενο στα Quad Σπύρο Μπιρλή  (ΚΤΜ), άτυχος του αγώνα ο Απόστολος Τριανταφύλλου.

7ος και τελευταίος αγώνας στις 20 Οκτωβρίου στην Μητρόπολη  Καρδίτσας όπου, με την βαθμολογία να έχει ξεκαθαρίσει σχετικά,  θα δοθούν, χωρίς βαθμολογικές σκοπιμότητες σκληρές  μονομαχίες τιμής και εντυπώσεων (οι πληροφορίες μιλούν για  εμφάνιση του Κοντολέτα στην ΜΧ1 !!)

MX2 MX1

Αναλυτικά αποτελέσματα στο sportstgiming.gr, βαθμολογία εδώ.

Φωτό: Θοδωρής Ερμήλιος

 

Σελίδα 2 από 6

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c