A+ R A-
08
Ιουν
2013

MiniGP Cup, 1ος αγώνας, 16 Ιουνίου, Kartodromo, Αττική, ΑΡΗΣ

PDF

 

1MiniGP 4 actionlow1Ανατροπές !!!

 

Ριζική ανατροπή στο «θαμπό» τοπίο των καιρών από τον «λαμπρό» 1ο αγώνα του MiniGP Cup 2013 στο καθιερωμένο Kartodromo των Αφιδνών. Μια φρέσκια, πολύ νέα, γενιά αθλητών ξεσήκωσε του αρκετούς θεατές που πλαισίωσαν την διοργάνωση εκπλήσσοντας δε ευχάριστα τους πάντες με το δυνατό θέαμα και τις συγκινήσεις που προσέφεραν, στοιχεία που κυριάρχησαν επίσης και στην κατηγορία των εμπείρων, στην MiniGP Senior.

O έμπειρος σε αντίστοιχους αγώνες στο εξωτερικό Νώτης Παπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) στον πρώτο του αγώνα επί ελληνικού εδάφους, δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε την νίκη όχι όμως εύκολα αφού ο ταχύτερος στις δοκιμές 1BaxisogloulowΑλέξανδρος Χαβέλας (ΛΦΣΜ, IMR) πετάχτηκε μπροστά και οδήγησε την κούρσα μέχρι να τον περάσει ο «long hair» Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, IMR) που ένιωσε έντονη την πίεση του …Παπαπαύλου αφού ο Χαβέλας έπεσε αμέσως μόλις τον πέρασε ο Παπαπαύλου.  Η μάχη Καρακώστα – Παπαπαύλου έληξε υπέρ του αθλητή της ΛΕΜΟΤ αφού και ο Καρακώστας έπεσε την ώρα που έκανε επίθεση για την πρωτοπορία ο μεθοδικός Παπαπαύλου. Ετσι μια σχετικά εύκολη δεύτερη θέση κατέληξε στον χαμογελαστό «μοτοκροσά» της ΛΕΜΟΤ Ηλία Μπαξίσογλου (IMR) που δεν πιέστηκε από τον ομόσταυλό του (ΛΕΜΟΤ, IMR) Μαρίνο 1Karamanis2lowΛομποτέση. Εντυπωσιακή εμφάνιση στην 4η θέση από τον 12χρονο Κωνσταντίνο Καραμάνη (ΑΡΗΣ, IMR) αντίστοιχα 1Papapavlou simaialowεντυπωσιακός ο μόλις 9χρονος (!) Χρήστος Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, IMR) όπως και ο 11χρονος Αλέξανδρος Κόλλιας (ΛΕΜΟΤ) με το ασθενικό YSR 50 του! Ατυχοι του αγώνα, ο έτερος Καρακώστας, ο Δημήτρης (ΑΡΗΣ, IMR) που ξεκίνησε πολύ άσχημα, πήρε φόρα και ανέβαινε μέχρι να πέσει και να 1Papanikolaou Kolliaslowεγκαταλείψει έχοντας όμως σημειώσει τον 2ο ταχύτερο γύρο καθώς και ο εντελώς πρωτάρης Παναγιώτης Γκιζίνος που έπεσε στις ελεύθερες δοκιμές και προτίμησε να μην συνεχίσει.

Θέαμα και συναγωνισμό …«maxiGP» απόλαυσαν, θεατές, αθλητές και αθλήτρια στην συνοδευτική κατηγορία των μεγάλων, την MiniGP-Senior, όπου ο Σάκης Συνιώρης (ΛΕΜΟΤ, IMR) έλεγξε απόλυτα όλο τον αγώνα αν και ο Νίκος Λιόλιος (ΛΦΣΜ, IMR) οδήγησε επικεφαλής για 2 γύρους και στον υπόλοιπο φρόντισε τόσο να ακολουθεί τον Συνιώρη όσο και να αντιμετωπίσει τον Γιώργο Παπασταύρου (ΛΕΜΟΤ, IMR) που είχε μια όμορφη μονομαχία με τον Λευτέρη Πίππο (ΑΡΗΣ, Honda). Να σημειωθεί ότι οι 4 πρώτοι τερμάτισαν μέσα σε 2 δευτερόλεπτα !!). Σχετικά μοναχικά ο Μάνος Φασουλάκης (ΛΦΣΜ, IMR), δεν ενοχλήθηκε από την μάχη του Ηλία Γλυκού (ΛΦΣΜ, IMR) με τον Λάμπρο Γκουντούμα (ΛΕΜΟΤ, IMR) ενώ ο πανταχού παρών Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (ΑΡΗΣ, Honda) ξέφυγε από τις βολές της Δήμητρας «Τζο» Λαδά (ΑΡΤΕΜΙΣ, IMR) η οποία επέστρεψε δυναμικά στην αγωνιστική δράση (αλλά και στις πτώσεις…). Υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα προπονηθεί παραπάνω ο Γιώργος Βογιατζής και ότι δεν θα βιαστεί τόσο στον 1ο γύρο ο Μαν. Μιχόπουλος

Ολοι μετρούν, με προσμονή, μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα στις 14 Ιουλίου, στο Kartodromo.

Ο ΑΡΗΣ ΑΣ ευχαριστεί τους πολύπλευρους υποστηρικτές του (ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Michelin, Wheel City, Δημητρόπουλος Racing, Race Tech exhausts, IMR, Action Trade & Afisso) σε αυτή την ελπιδοφόρα διοργάνωση, το Team Boustas για την ολόψυχη συμπαράσταση, το Track Bike για την εθελοντική προσφορά και όλους όσους βρέθηκαν κοντά, με κάθε τρόπο, στην έναρξη του θεσμού.

Αποτελέσματα στο www.sportstiming.gr που μετέδωσε (όπως πάντα) ζωντανά, διαδικτυακά, τις εξελίξεις.

Μείνετε «συντονισμένοι» στο aris.amotoe.gr για το επίσημο βίντεο του αγώνα.

Φωτό Κώστας Γκαζής - Μοτο Τρίτη

 

 

 

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c