A+ R A-
28
Μαϊ
2013

Πανελλ. Πρωτ. Motocross, 4ος αγώνας, Λιτόχωρο, 2 Ιουνίου, ΣΥΜΟΛΙΠ

PDF

Kouzis21 Αλλαγές σκηνικού, ακλόνητοι πρωταγωνιστές

Με τον καιρό να …προσπαθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο συνεχίστηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross, στην «πίστα των θεών» στο Λιτόχωρο. Στους πρόποδες του ακόμα χιονισμένου Ολύμπου οι κορυφαίοι έλληνες αθλητές «τα ‘βαλαν» με τον καιρό που κυμάνθηκε από απόλυτα ξερός μέχρι βροχοκαταιγιστικός την ώρα του αγώνα και προσέφεραν μια σειρά αγώνων που κράτησαν τους εκατοντάδες θεατές στις πράσινες πλαγιές της όμορφης,start mx21 Πιεριώτικης πίστας.

Ένταση στο κόκκινο στους πρώτους γύρους

του α’σκέλους στην ΜΧ2 με τον Βορειοελλαδίτη (Σέρρες) Γιώργο Αρβανίτη (Suzuki, ΛΑΜΣ) να ξεκινάει χαλαρά αλλά να περνάει γύρο με τον γύρο μέχρι επικεφαλής για να κάνει όμως το λάθος (πτώση) για να τερματίσει 4ος, δεύτερος όμως στην γεν. κατάταξη του αγώνα αφού πήρε μια πειστική «δευτεριά» στο β’ σκέλος. Απόλυτος κυρίαρχος του mx21 MX2 startαγώνα για άλλη μια φορά ο ταχύς και αποτελεσματικός Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha, ΑΟΛΜΟλυμπίας) που πιέστηκε μόνο στο α’ σκέλος από τον Μανώλη Κρητικό (Yamaha, ΑΡΗΣ Πεντέλης) ο οποίος προβληματίστηκε στο βρεγμένο και λασπερό β’ σκέλος. Με δυνατές εκλάμψεις οι εμφανίσεις, τόσο του Θεσσαλονικιού Γιάννης Τουρατζίδη (Yamaha, ΜΟΒΕ) όσο και του τοπικού Αλέξανδρου Γεωργαντά (Husqvarna, ΜΑΟΚατερίνης) που skivalos MX11«χώθηκαν» στην 3άδα του α’ και β’ σκέλους αντίστοιχα.

Συνέχισε το διαχρονικό σερί των πολύ καλών εμφανίσεών του στο Λϊτόχωρο ο Παναγιώτης Κουζής (Honda, ΛΕΜΟΚαλαμάτας) κερδίζοντας σχετικά εύκολα και τα 2 σκέλη στην ΜΧ1 με τους γνωστούς μονομάχους, τον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha, ΑΜΟΕορδαίας) και Μανώλη Σκύβαλο (Honda, ΟΔΙΚΟ) να ισοβαθμούν ενώ μια πτώση στα πρώτα μέτρα του α’ γύρου άφησε πονεμένο τον Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ, Αίγιο, ΠΑΛΕΜΟΤ) και άνοιξε open1τον δρόμο για μια ισχυρά βαθμοπροσοδοφόρα εμφάνιση στον Δημήτρη Μπαξεβάνη (Yamaha, Μοτολέσχη Καβάλας) ο οποίος επικράτησε του δυναμικού Κορίνθιου Γιώργου Γεωργούση (Yamaha, ΛΕΜΕ) αλλά και του επανακάμψαντα μετά από μικροτραυματισμό Νίκου Λυρίου (Husqvarna , Ικαρος Ρόδου).

Τα πάνω κάτω στην κατηγορία ΟΡΕΝ όπου ο τοπικός (Κατερίνη) αστήρ Νίκος Μαργαρίτης (Honda, ΑΜΟΕξοχής) κατέκτησε ξανά την νίκη όπως πέρυσι, όχι όμως τόσο εύκολα αφού στο β’ σκέλος ο διαχρονικός εκπρόσωπος του νησιού της Αφροδίτης, ο Σταμάτης Λυρίου (Ικαρος Ρόδου) έφερε την Husqvarna του στην κορυφή (ένα σκασμένο λάστιχο του έκοψε την φόρα το Σάββατο). Ο πρωταθλητήςliriou open του ’12, Κυριάκος Κιουτσούκωστας (Suzuki, margaritis open1Μοτολέσχη Καβάλας) δυσκόλεψε δεόντως τον Μαργαρίτη όπως και , ο πρωτοπόρος στην Βαθμολογία, Σταμάτης Δημολιάνης (Kawasaki, ΛΕΜΟΤ) που όμως τραυματίστηκε στο πρωινό ζέσταμα την Κυριακή. Ομορφο «προσωπικό» αγώνα είχαν και οι Νίκος Κριμπούνης (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ, Αρτα) και Δημήτρης Στούπας (Kawasaki, ΑΜΛΕΧαλκίδας.

Για 2η φορά, ο Γιώργος Καπέλης, (Yamaha, ΜΟΒΕ, Αγρίνιο) έφυγε με 2 απροβλημάτιστες νίκες στα Quad με τον Γιώργο Χαραλάμπους (Harris, Γέρακας, ΜΟΒΕ) να αποφεύγει τα λάθη και να τερματίζει 2 φορές 2ος χωρίς να πιεστεί από τον «τοπικό» Στέλιο Τσίγκο (Yamaha, ΜΟΒΕ, Θεσ/νίκη) και τους Κώστα Ντούζο (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ, Κερατέα) και Απόστολοςquad1 Τριανταφύλλου (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ) που μονομάχησαν για την 3η θέση του βάθρου.

Καλοκαιρινή ραστώνη και επιστροφή στην δράση, πλήρη σύνθεση και σε πανελλήνιο επίπεδο στις 8 Σεπτεμβρίου στην «φρέσκια» πίστα της Πτολεμαΐδας (ΑΜΟΕορδαίας).

Αποτελέσματα στο www.moto-live.gr, βαθμολογία και βίντεο στο www.amotoe.gr, μείνετε συντονισμένοι για την Πανευρωπαϊκή τηλεοπτική προβολή του αγώνα στις 16 Ιουνίου από το motors.tv αλλά και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross των κατηγοριών Mini και Junior στις 28 Ιουλίου open podium1στο Λιτόχωρο.

Φωτογραφίες: www.motorsite.gr

 

 

 

 

 

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c