A+ R A-
26
Φεβ
2013

Παν. Πρωτ. Enduro & .Πρωτ.Ν.Ελλάδος, 1ος αγώνας 24/2, Μέγαρα

PDF

TrigkasLEMM 1Ενταση στο κόκκινο!!

Με τους καλύτερους, δυνατόν, οιωνούς ξεκίνησε η φετινή «εντουροχρονιά».Η πολυέμπειρη ΛΕΜΜεγάρων έστησε έναν άψογο αγώνα που απόλαυσαν οι αθλητές (πλησίασαν τους 100! συνολικά) και παρακολούθησαν πολλές εκατοντάδες θεατών, με κομμένη την ανάσα, αφού έγινε μια μάχη μέχρις εσχάτων για την νίκη στην Ε2 αλλά και στην Γενική κατάταξη. Οι 5 διαφορετικοί νικητές στις 7 ειδικές διαδρομές του αγώνα δίνουν μια πρώτη ιδέα για την ένταση που έκανε τα μπλοκάκια και τα SiafarikasLEMM  Σιαφαρικαςκομπουτεράκια να δουλεύουν στο κόκκινο μέχρι το τέλος της τελευταίας ειδικής.

Νικητής τελικά ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Ε2, ΜΟΓ, Honda), παρά την πτώση του στην 6η ειδική (!) με τον επανακάμψαντα Γιάννη Τρίγκα (Ε2, ΜΟΛΕΤ, Yamaha 2T) να τερματίζει 2ος με 0,8 δευτερόλεπτα διαφοράς παρά την ποινή των 10 δευτερολέπτων για καθυστερημένη εκκίνηση το πρωί. Τρίτος και νικητής στην Ε1 ο έτερος Τρικαλινός, ο Αλέξης Ζιώρας (E1, MOΛΕΤ, ΚΤΜ) 1,5 δευτερόλεπτο μόλις πιο πίσω από τον Τρίγκα και λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γιώργο Κοινωνά (Ε2, ΣΜΟΚ, Suzuki).

AponomiEN.   Ελπιδοφόρα έκπληξη του αγώνα το «βλαστάρι» της Ερμιονίδας, ο Μιχάλης Ντουζένης (ΛΕΜΟΕΡ, Honda) που κέρδισε την κατηγορία των νέων (ΕΝ) αφήνοντας 6ο στην Γενική Κατάταξη τον νικητή της Ε3, τον Κίμωνα Καράμπελα (ΛΕΜΑΘ, Honda) που είχε σκαμπανεβάσματα (πτώση αλλά και νίκη σε ειδικές). Ατυπη μάχη και στην 8άδα με τους Δημήτρη Τσακατσώνη (Ε2, ΛΕΜΟΘΕ, ΚΤΜ) και Γιώργο Μανωλίδη (Ε1, Αττικό, ΚΤΜ) να μονομαχούν σε όλο τον αγώνα ενώ ο νεανίας Παναγιώτης Κακολύρης (ΜΟΛΠ,Yamaha) ανέβηκε στο βάθρο της Ε1 και κράτησε πίσω του τον έμπειρο Παναγιώτη Θερριό (Ε2, ΛΕΜΟΤ, Yamaha).

Μια πτώση κράτησε εκτός μάχης για την νίκη στην Ε3 τον Ηλία Κυριλή (Αθλόδρασις, ΒΕΤΑ) άνοδος στο βάθρο για τον εκπρόσωπο της Λειβαδιάς, τον Θανάση Παπαδημητρόπουλο (ΛΕΔΙΛΑ, GAS GAS).

Στην κατηγορία των βετεράνων (ES), ο περσινός πρωταθλητής Μανώλης Νανάκος (ΛΕΜΟΘΕ, ΚΤΜ) με δυνατά περάσματα από την Motocross ειδική, κρατήθηκε μπροστά από τον θρύλο των μεγάρων τον Δημήτρη Τουμπανιάρη (ΛΕΜΜ, ΚΤΜ) και τον πρωτοεμφανιζόμενο εδώ Θόδωρο Αντωνιάδη (Αθλόδρασις, ΒΕΤΑ)

Ιδιο «κολασμένο»σκηνικό και στο πρωτάθλημα Νότιας Ελλάδας, όπου 4 αθλητές τερμάτισαν σε 5 δευτερόλεπτα (!!) και εδώ, ήταν οι leopoulos917  πρωτοπόροι της μικρής κατηγορίας (Ε1), οι «δίχρονοι» Αργίτες της ΦΙΛΜΑ, ο Δημήτρης Βούλγαρης (ΚΤΜ) και ο Παναγιώτης Κορδονούρης (ΚΤΜ) που κυριάρχησαν του νικητή της Ε2 Ανδρέα Θεοδώρου (ΛΕΜΟΕΡ, Yamaha) ο οποίος με επίθεση στην τελευταία ειδική, κρατήθηκε μπροστά από τον Δημήτρη Καρπούζη (ΛΕΔΙΛΑ, ΚΤΜ) και τον Λουτρακιώτη (ΜΟΛΠ) Παν. Ζάχαρη (Kawasaki). Ανετα κέρδισε στην Ε3 ο Σταύρος Μαντζώρος (ΜΟΛΠ, Husqvarna) με δεύτερο τον Δημήτρη Αργυράκη (ΦΙΛΜΑ, Gas Gas) ενώ, άλλη μια νίκη προσέθσε στο ενεργητικό του ο Σπύρος Σταματόπουλος (ΜΟΛΠ, ΚΤΜ) παρά την σθεναρή πίεση του συντοπίτη Γιώργου Νέγρη (ΜΟΛΠ, ΤΜ). Να σημειωθεί η αγωνιστική επανεμφάνιση του Αγι Λεώπουλου (ΛΕΜΟΤ, ΒΕΤΑ) αφού έχουν περάσει περισσότερα από 35 χρόνια από τον 1ο του αγώνα...
Ionas CupSakelariouSiafarix

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις και περισσότερες φωτό στο www.amotoe.gr τις επόμενες ημέρες

Διεθνή νότα έδωσε η απονομή των επάθλων στους Κυπελλούχους Ευρώπης Β. Σιαφαρίκα και Χριστόδουλο Ιωνά, νικητές του σχετικού αγώνα Rally Raid στις Σέρρες τον περασμένο Σεπτέμβριο (η FIM Europe είχε στείλει τα έπαθλα 3 ημέρες νωρίτερα).

Πέραν της πολυεπίπεδης υποστήριξης από τον Δήμο Μεγαραίων, ο αντιδήμαρχος Κλ.Βαρελάς και ZouganelisDimitrisTrialLEMM  ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ "Ηρόδωρος" Γ.Σακελαρίου παρακολούθησαν το αγώνα από κοντά και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την δυναμική αλλά και την προοπτική των αγώναν μοτοσυκλέτας.AponomiKVarelas

Eυχάριστη έκπληξη η επίδειξη Trial μετά τον τερματισμό από τους Λ.Πίππο και Δ.Ζουγανέλη, μελανό σημείο η απρεπή συμπεριφορά των Σιαφαρίκα και Παπαθεοδώρου στον τερματισμό της Ειδ. Διαδρομής 6 που είχε σαν αποτέλεσμα την επιβολή ποινών.

Ευχαριστούμε το www.megara.org για τις φωτογραφίες.

Αποτελέσματα στο PipposTrialLEMM  www.sportstiming.grServicePack.      

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c