A+ R A-
25
Μαρ
2013

Παν. Πρωτ. MΧ, 1ος αγώνας, Χαλκίδα, 24 Μαρτίου

PDF

Kontoletas MX2aΜε κομμένη την ανάσα !!

Σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα ξεκίνησε το Πανελλ. Πρωτάθλημα Motocross, με πάρα πολλές συμμετοχές 1αθλητών, από όλη την Ελλάδα, να ανεβάζουν το θερμόμετρο στην άψογα προετοιμασμένη Δημοτική πίστα της Χαλκίδας από την σταθερά ανερχόμενη ΑΜΛΕΧ και ένα πολύχρωμο νεανικό κοινό (έφτασαν του 2000 οι θεατές) να παρακολουθεί τι αγωνιστικές εξελίξεις μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το άκρως ελπιδοφόρο χαρακτηριστικό του αγώνα, δεν ήταν μόνο οι 137 συμμετοχές, αλλά το ανεβασμένο επίπεδο των αθλητών, οι πολύ καλοί χρόνοι στην απαιτητική πίστα και οι διαφορές δεκάτων, εκατοστών ακόμα και χιλιοστών του δευτερολέπτου στις δοκιμές τα στοιχεία που ανέβασαν το

ενδιαφέρον και την αγωνία στο κατακόρυφο. Ηρθε δε να προστεθεί, στην Κυριακή των αγώνων, και ένα ακόμα στοιχείο εκπλήξεων, αυτό των μηχανικών εγκαταλείψεων (δείγμα τη οριακής κατάστασης που λειτουργούν τα πάντα!).

Αγωνιστικά, τα φαβορί δικαίωσαν τις προσδοκίες όσων πίστευαν σε αυτούς με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha, ΑΟΛΜΟ). Ο πρωταθλητής ΜΧ2 του 2012, φάνηκε να ξέρει πολύ καλά τι ήθελε και χωρίς κανένα περιττό ρίσκο, έφυγε από την Χαλκίδα με 2 νίκες στην «μικρή» κατηγορία. Ο Start MX2bαναμενόμενος μεγάλος του αντίπαλος, ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda, ΑΜΛΕΧ) εγκατέλειψε στο α’ σκέλος και αρκέστηκε στην 2η θέση στο β’ ακολουθώντας προφανώς την Kritikos-MX2τακτική του 2012, όπου ανέβασε την πίεση στον Κοντολέτα στα μέσα της χρονιάς. Ιδιαίτερα ανεβασμένος ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha, ΑΡΗΣ) στην πρώτη του εμφάνιση με τετράχρονη μοτοσυκλέτα και παρά την πτώση του στο β’ σκέλος βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, πολύ κοντά με τον μαχητικό Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha, ΜΟΒΕ) και τον εντυπωσιακό, ειδικά στο α΄ σκέλος Αλέξανδρο Γεωργαντά (Husqvarna, ΜΑΟΚ) αμφότεροι ζωντανές αποδείξεις ότι το Motocross στην Β.Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Μαζί τους αλλά και μεγάλος άτυχος, ο εντυπωσιακός στις δοκιμές Γιώργος Αρβανίτης (Suzuki, ΛΑΜΣ) που είχε 2 μηχανικές εγκαταλείψεις (η δεύτερη προκάλεσε –ανώδυνη σχετικά- πτώση).

Kouzis MX1Στην νεανική ΜΧ2Τ (δίχρονες μοτοσυκλέτες) ο Νίκος Φανουράκης (ΚΤΜ, ΛΕΜΑΝ) επικράτησε άνετα

Δύο νίκες στην κατηγορία ΜΧ1, πιο εύκολες από ότι έδειχνε η οριακή επικράτησή του στις δοκιμές και για τον πρωταθλητή Kouzis Iliopoulos jump2Παναγιώτη Κουζή (Honda, ΛΕΜΟΚΑ), με τους Μανώλη Σκύβαλο (Honda, ΟΔΙΚΟ), Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha, ΑΜΟΕορδ.) και Γιώργο Ηλιόπουλο να δείχνουν έτοιμοι να αμφισβητήσουν την παντοδυναμία του αλλά και να συνεχίσουν την τριπλή μονομαχία τους του 2012. Τελικά ήταν ο Σκύβαλος αυτός που είχε την ουσία και την ταχύτητα να πάρει τις 2 δεύτερες θέσεις από τον Δημήτρη Βαγγελάκο που μια πτώση τον έμπλεξε στο β’ σκέλος ενώ ο Ηλιόπουλος έτρεξε με πόνους στο στήθος. Εντυπωσιακός αλλά χωρίς να μπορεί να κρατήσει τον ρυθμό του μέχρι τέλους ο Γιώργος Γεωργούσης (Yamaha, ΛΕΜΕ), Start Openαθόρυβος αλλά αποτελεσματικός το «ψηλό παιδί» από τις Λιβανάτες ο Γιάννης Πάσσας (Kawasaki, ΜΟΤΟΛΕΒ).

Εγινε, ευχάριστα, το «έλα να δεις» στην κατηγορία ΟΡΕΝ όπου λίγοι-πολλοί 56 αθλητές δήλωσαν συμμετοχή. Αρκετοί αποφάσισαν να μεταπηδήσουν, πριν την έναρξη του αγώνα, σε άλλες κατηγορίες, οι περισσότεροι έμμειναν και χωρίστηκαν σε 2 προκριματικές, ισότιμες ομάδες για να συμπληρωθεί η κατηγορία. Μέσα από όλο αυτό τοStoupas Open πολύβουο σκηνικό, οι Δημήτρης Στούπας (Kawasaki, ΑΜΛΕΧ) και Σταμάτης Δημολιάνης (Kawasaki, ΛΕΜΟΤ) εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για όλα, μονομάχησαν και …ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας εναλλασσόμενοι στην 2 πρώτες θέσεις. Μια πτώση στο α’ σκέλος έκοψε λίγο την φόρα στον πρωταθλητή του 2012 Κυριάκο Κιουτσούκωστα (Suzuki, ΜοτοΛέσχη) που όμως κυνήγησε την δευτεριά στο β’ σκέλος, ενδιαφέρον έδωσαν στον αγώνα οι Ν.Κριμπούνης, Φ.Γιακουμάκης και Β.Ράπτης.

Μια μηχανική εγκατάλειψη στο α΄ σκέλος των Quad στον εντυπωσιακό Γιώργο Καπέλη (Yamaha, ΜΟΒΕ) που όμως Kanavas Quadκέρδισε άνετα το στο β΄ σκέλος και μια αντίστοιχη στο β’ σκέλος στον νικητή του α’ σκέλος Γιώργο Χαραλάμπους (Suzuki, ΜΟΒΕ) άνοιξε την πόρτα για μια «νίκη» συνολικά στο Kapelis-Quadδιήμερο στον Θεσσαλονικό Χρήστο Καναβά (Yamaha, ΜΟΒΕ) με τους Κων. Ντούζο, Τσίγκο, Κατσινέλη και Χριστόπουλο να κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο με τις μονομαχίες τους.

Στα χαρακτηριστικά του αγώνα, παρουσία αθλητών και σωματείων από όλη την Ελλάδα με την περιφέρεια (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Μυτιλήνη, Χίος, Ηλεία, MX2Αχαΐα, Αρτα, Κυκλάδες, Μακεδονία κ.α.) να πρωτοστατεί σε αυτό που όλοι βλέπουν, στην νέα άνοιξη του ελληνικού Motocross το οποίο Openσυνεχίζεται στις 14 Απριλίου στα Γιαννιτσά (ΟΦΜΓ)

H βαθμολογία υπάρχει εδώ. Αποτελέσματα στο www.sportstiming.gr

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

 

 

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c