A+ R A-
24
Οκτ
2012

Κύπελλο ΜΟΘ Underbone, 2ος αγώνας, 21 Οκτωβρίου, ΜΟΘ

PDF

 

aviolistis1Με το βλέμμα στο μέλλον!

Με άριστες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας του νεοσύστατου θεσμού. Μερικές συμμετοχές περισσότερες, μερικοί θεατές λιγότεροι αλλά το θέαμα παρέμεινε το ίδιο εντυπωσιακό για τους λάτρεις των Μικρών Κυβικών με τον super τελικό να αποτελεί την Απόλυτη Γιορτή τους καθώς scooter, παπιά και Vespa αγωνίστηκαν μαζί! Μία πραγματική ...παγκόσμια πρωτοτυπία!!! Ολα αυτά στην ιδανική για τα συγκεκριμένα δίκυκλα πίστα καρτ του Νέου Ρυσίου με τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, την άψογη χρονομέτρηση και την 100% αψεγάδιαστη οργάνωση από τα στελέχη του Μ.Ο.Θ. που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Πραγματοποιήθηκε κλήρωση διάφορων μοτοσυκλετιστικών δώρων για τους θεατές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν και να ...μυρίσουν την αγωνιστική Honda MB50 του Χρήστου Πετρίδη (που apetridis1πραγματοποίησε 3 γύρους στην πίστα) καθώς και περάσματα από δύο dragster παπιά (ένα Ζ125 κι ένα C50). Στο αγωνιστικό μέρος:


VESPA: O Γιάννης Χίτογλου ήταν ο γρηγορότερος αναβάτης με Vespa και κέρδισε φυσικά και την υποκατηγορία Vespa small frame μπροστά από τους axitoglou1Γιάννη Ταλιουρίδη και τον νεοεμφανιζόμενο Λάμπρο Μαζανίτη. Στις Vespa big frame νικητής ήταν και πάλι ο Πέτρος Μίγγος που έτσι πήρε προβάδισμα στην σχετική βαθμολογία. 9" πίσω του ακολούθησε ο Αξιος Βαρσάμης (ευτυχώς χωρίς ατυχίες σε αυτό τον αγώνα!) με τον Κώστα Κύρου να ανεβαίνει στο βάθρο με την LML που αντιπροσωπεύει, στα 177cc. Ακολούθησαν Αντώνης Καλπάκης και Δημήτρης Μεϊμάρογλου. Ο Στέργιος Γκόγκος έλειψε από το grid λόγω τραυματισμού αλλά όχι και από τα paddock όπου μπορούσε κανείς να ενημερωθεί για το amiggos31εγχείρημα "3 Vespa around the world" στο ειδικό για τον σκοπό περίπτερο. 

 

 

 

 DUCK: Η εκκίνηση του αγώνα έκρινε πολλά στα παπιά αφού ο poleman Μάρκος Μπακάλι είχε την ατυχία να του σβήσει ο κινητήρας στην εκκίνηση χάνοντας πάνω από 30" μέχρι να ξεκινήσει δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Ανδρέα Κυρίτση (που αγωνίστηκε κι αυτός με Crypton) να ξεφύγει από την αρχή κρατώντας μάλιστα σταθερή την διαφορά τους (αφού το γυρολόγιό τους ήταν σχεδόν ίδιο) μέχρι την στιγμή που ο Μπακάλι (Yamaha Crypton 150cc) έπεσε στον 10ο γύρο για να εγκαταλείψει και να δώσειampakali1 έτσι προβάδισμα στην βαθμολογία στον πολύπειρο Κυρίτση. Ο Αντώνης Λαγγίδης, αγωνιζόμενος με επιτυχία και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας έτρεξε με Modenas 150cc για να πάρει την 2η θέση και να ανεβάσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία. Ακολούθησαν Κώστας Μπούλος και Ιωακείμ Τυροβούζης (που πήρε μάλιστα την εκκίνηση και οδήγησε για ένα γύρο τον αγώνα) με τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο να εγκαταλείπει στον 5ο γύρakiritsis1ο. Στην κατηγορία Duck normal που θα περίμενε κανείς πολύ περισσότερες συμμετοχές νικητής ήταν ο Γιώργος Λιβανός με δεύτερο τον Θωμά Κωστόπουλο.

 


SCOOTER: Ο γρηγορότερος αναβάτης στην πίστα ήταν για μία ακόμη αγωνιστική μέρα ο Παναγιώτης Βιολιστής αφού με το 1.05.343 έδειξε την γνωστή του σταθερότητα κερδίζοντας τον αγώνα. Αλλά αυτή την φορά  δεν έγινε με τόσο εύκολο τρόπο! Ηταν ο Παναγιώτης Καραγιαννίδης π
ου πήρε την εκκίνηση και προηγήθηκε ενώ ο Γιώργος Ζελίδης παρακολουθούσε από κοντά στην τρίτη θέση. Ο Γιώργος Ζελίδης όταν κατάφερε να περάσει τον αργότερο Καραγιαννίδη είχε ήδη δημιουργηθεί μία διαφορά με τον Βιολιστή αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από το να γυρνάει διαρκώς στο 1.06" σε ένα φρενήρη ρυθμό που μας έκανε να τον κατατάξουμε σαν τον πιο βελτιωμένο αναβάτη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα! Στην 4η θέση ήταν ο Κώστας Αμπράζης που δεν απείλησε ούτε απειλήθηκε ενώ ακολούθησαν μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις ανάμεσα σε Πασχάλη Μπαλτζή, Γιώργο Φιλίππου, Γιάννη Παναγιωτάτο και Σταύρο Σταμούλη. Στην υποκατηγορία Scooter normal νικητής ήταν ο Σταύρος Σταυρόπουλος που άφησε 7" πίσω του τον Δημήτρη Γρηγοριάδη με τον Petros Poplo να εγκαταλείπει μέσα σε χειροκροτήματα μπροστά στους θεατές από κολλημένο μοτέρ. asupertelikos1

 

 

SUPER ΤΕΛΙΚΟΣ:

 

Το βάθρο αυτού του τελικού είναι ενδεικτικό του ανταγωνισμού που συνεχώς ανεβαίνει στο Κύπελλο! Για την πρώτη θέση δεν υπήρξε έκπληξη καθώς ο Παναγιώτης Βιολιστής μπορεί να αμφισβητήθηκε αρχικά από τον ανανεωμένο Ανδρέα Κυρίτση αλλά η πτώση του τελικά δεν επέτρεψε τίποτα περισσότερο από την 3η θέση. Η 2η θέση που πανηγυρικά κατέκτησε ο Γιάννης Χύτογλου με την "μικρή στο μάτι, asupertelikos21μεγάλη στην πίστα" Vespa του είναι ενδεικτικό ότι έχουμε πολλά να δούμε σε αυτούς τους αγώνες!

 

Επόμενο ραντεβού στην ίδια πίστα στις 11 Νοεμβρίου για τον τελευταίο αγώνα του θεσμού. Για το 2013 ήδη σχεδιάζεται ένα κύπελλο Βόρειας Ελλάδας ή ένα πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε διάφορες πίστες. Μείνετε συντονισμένοι...


κείμενο: Χρήστος Βαλαβάνης, φωτό: Ελενα Δούκα,

 

Με άριστες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας του νεοσύστατου θεσμού. Μερικές συμμετοχές περισσότερες, μερικοί θεατές λιγότεροι αλλά το θέαμα παρέμεινε το ίδιο εντυπωσιακό για τους λάτρεις των Μικρών Κυβικών με τον super τελικό να αποτελεί την Απόλυτη Γιορτή τους καθώς scooter, παπιά και Vespa αγωνίστηκαν μαζί! Μία πραγματική ...παγκόσμια πρωτοτυπία!!! Ολα αυτά στην ιδανική για τα συγκεκριμένα δίκυκλα πίστα καρτ του Νέου Ρυσίου με τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, την άψογη χρονομέτρηση και την 100% αψεγάδιαστη οργάνωση από τα στελέχη του Μ.Ο.Θ. που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Πραγματοποιήθηκε κλήρωση διάφορων μοτοσυκλετιστικών δώρων για τους θεατές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν και να ...μυρίσουν την αγωνιστική Honda MB50 του Χρήστου Πετρίδη (που πραγματοποίησε 3 γύρους στην πίστα) καθώς και περάσματα από δύο dragster παπιά (ένα Ζ125 κι ένα C50). Στο αγωνιστικό μέρος:


VESPA: O Γιάννης Χίτογλου ήταν ο γρηγορότερος αναβάτης με Vespa και κέρδισε φυσικά και την υποκατηγορία Vespa small frame μπροστά από τους Γιάννη Ταλιουρίδη και τον νεοεμφανιζόμενο Λάμπρο Μαζανίτη. Στις Vespa big frame νικητής ήταν και πάλι ο Πέτρος Μίγγος που έτσι πήρε προβάδισμα στην σχετική βαθμολογία. 9" πίσω του ακολούθησε ο Αξιος Βαρσάμης (ευτυχώς χωρίς ατυχίες σε αυτό τον αγώνα!) με τον Κώστα Κύρου να ανεβαίνει στο βάθρο με την LML που αντιπροσωπεύει, στα 177cc. Ακολούθησαν Αντώνης Καλπάκης και Δημήτρης Μεϊμάρογλου. Ο Στέργιος Γκόγκος έλειψε από το grid λόγω τραυματισμού αλλά όχι και από τα paddock όπου μπορούσε κανείς να ενημερωθεί για το εγχείρημα "3 Vespa around the world" στο ειδικό για τον σκοπό περίπτερο.


 

 
 DUCK: Η εκκίνηση του αγώνα έκρινε πολλά στα παπιά αφού ο poleman Μάρκος Μπακάλι είχε την ατυχία να του σβήσει ο κινητήρας στην εκκίνηση χάνοντας πάνω από 30" μέχρι να ξεκινήσει δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Ανδρέα Κυρίτση (που αγωνίστηκε κι αυτός με Crypton) να ξεφύγει από την αρχή κρατώντας μάλιστα σταθερή την διαφορά τους (αφού το γυρολόγιό τους ήταν σχεδόν ίδιο) μέχρι την στιγμή που ο Μπακάλι (Yamaha Crypton 150cc) έπεσε στον 10ο γύρο για να εγκαταλείψει και να δώσει έτσι προβάδισμα στην βαθμολογία στον πολύπειρο Κυρίτση. Ο Αντώνης Λαγγίδης, αγωνιζόμενος με επιτυχία και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας έτρεξε με Modenas 150cc για να πάρει την 2η θέση και να ανεβάσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία. Ακολούθησαν Κώστας Μπούλος και Ιωακείμ Τυροβούζης (που πήρε μάλιστα την εκκίνηση και οδήγησε για ένα γύρο τον αγώνα) με τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο να εγκαταλείπει στον 5ο γύρο. Στην κατηγορία Duck normal που θα περίμενε κανείς πολύ περισσότερες συμμετοχές νικητής ήταν ο Γιώργος Λιβανός με δεύτερο τον Θωμά Κωστόπουλο.


SCOOTER: Ο γρηγορότερος αναβάτης στην πίστα ήταν για μία ακόμη αγωνιστική μέρα ο Παναγιώτης Βιολιστής αφού με το 1.05.343 έδειξε την γνωστή του σταθερότητα κερδίζοντας τον αγώνα. Αλλά αυτή την φορά  δεν έγινε με τόσο εύκολο τρόπο! Ηταν ο Παναγιώτης Καραγιαννίδης που πήρε την εκκίνηση και προηγήθηκε ενώ ο Γιώργος Ζελίδης παρακολουθούσε από κοντά στην τρίτη θέση. Ο Γιώργος Ζελίδης όταν κατάφερε να περάσει τον αργότερο Καραγιαννίδη είχε ήδη δημιουργηθεί μία διαφορά με τον Βιολιστή αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από το να γυρνάει διαρκώς στο 1.06" σε ένα φρενήρη ρυθμό που μας έκανε να τον κατατάξουμε σαν τον πιο βελτιωμένο αναβάτη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα! Στην 4η θέση ήταν ο Κώστας Αμπράζης που δεν απείλησε ούτε απειλήθηκε ενώ ακολούθησαν μάχες για τις υπόλοιπες θέσεις ανάμεσα σε Πασχάλη Μπαλτζή, Γιώργο Φιλίππου, Γιάννη Παναγιωτάτο και Σταύρο Σταμούλη. Στην υποκατηγορία Scooter normal νικητής ήταν ο Σταύρος Σταυρόπουλος που άφησε 7" πίσω του τον Δημήτρη Γρηγοριάδη με τον Petros Poplo να εγκαταλείπει μέσα σε χειροκροτήματα μπροστά στους θεατές από κολλημένο μοτέρ.

 
SUPER ΤΕΛΙΚΟΣ:

Το βάθρο αυτού του τελικού είναι ενδεικτικό του ανταγωνισμού που συνεχώς ανεβαίνει στο Κύπελλο! Για την πρώτη θέση δεν υπήρξε έκπληξη καθώς ο Παναγιώτης Βιολιστής μπορεί να αμφισβητήθηκε αρχικά από τον ανανεωμένο Ανδρέα Κυρίτση αλλά η πτώση του τελικά δεν επέτρεψε τίποτα περισσότερο από την 3η θέση. Η 2η θέση που πανηγυρικά κατέκτησε ο Γιάννης Χύτογλου με την "μικρή στο μάτι, μεγάλη στην πίστα" Vespa του είναι ενδεικτικό ότι έχουμε πολλά να δούμε σε αυτούς τους αγώνες!

Επόμενο ραντεβού στην ίδια πίστα στις 11 Νοεμβρίου για τον τελευταίο αγώνα του θεσμού. Για το 2013 ήδη σχεδιάζεται ένα κύπελλο Βόρειας Ελλάδας ή ένα πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε διάφορες πίστες. Μείνετε συντονισμένοι...

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c