A+ R A-
28
Σεπ
2012

Πανελ. Πρωτ. Motocross, 6ος γύρος, 23 Σεπτεμβρίου, Μεγαλόπολη

PDF

 

Vaggelakos-Kouzis bΑγώνας …με τα όλα του !!

Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου

Με ιδανικές συνθήκες αγωνίστηκαν οι αθλητές (και αθλητριούλες!!) στον 6ο αγώνα του Πανελ. Πρωταθλήματος Motocross. Ο ακούραστος «ΑΡΗΣ» κατάφερε να βελτιώσει την ήδη καταπληκτική πίστα του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης και με την βοήθεια των ανθρώπων και μηχανισμών της ΔΕΗ να δικαιώσει όλους όσους βρέθηκαν στην νότια Αρκαδία, και οι οποίοι ήταν περισσότερο από πολλοί επαναφέροντας ευχάριστες μνήμες.

 

Το αγωνιστικό «κερασάκι» της ημέρας ήταν …2 κερασάκια, ή αν θέλετε 3 !!! Ένα μεγάλο και 2 μικρότερα.

Το μεγάλο ήταν η επικράτηση του Δημήτρη Βαγγελάκου (Yamaha), σε δοκιμές αλλά και πρώτο σκέλος στην ΜΧ1 σπάζοντας το σερί του Παναγιώτη Κουζή (Honda) που πήρε οριακά την νίκη στο β’ σκέλος αφού ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) οδήγησε επικεφαλής για μεγάλο μέρος του αγώνα, τερματίζοντας στον τροχό του Κουζή και λίγο πιο μπροστά από τον Βαγγελάκο που καιροφυλακτούσε!!! Σχετικά προβληματισμένος ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda) τερμάτισε 2 φορές IvanovJumpMegalopτέταρτος πολύ καλά τα πήγαν οι Μεν. Μάρτης και Σοφ. Μαμμωνάς.

Η αγωνιώδης τριπλή μονομαχία στην ΜΧ1 σκίασε ελαφρά τους καταπληκτικούς αγώνες στην ΜΧ2 όπου ο 15χρονος Γιώργος Αρβανίτης (Suzuki) και ο λίγους μήνες μικρότερος (!) βούλγαρος Michael Ivanov (KTM) μοιράστηκαν νίκες, δευτεριές και ArvanitisMegalopJumpCrowdεντυπώσεις ειδικά ο Ivanon που έτρεξε με μια μικρή δίχρονη μοτοσυκλέτα. Συγκεντρωμένος στον φετινό του στόχο, ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) αντιμετώπισε επάξια τον γρήγορο αλλά επιρρεπή σε «λαθάκια» Παναγιώτη Παπίλα (Honda) ενώ εντυπώσεις, στο β’ σκέλος, έκλεψε και ο εντυπωσιακότατος Ροδίτης, ο Νίκος Λυρίου (Honda). Σχετικά άκεφος ο Μανώλης Κρητικός στην ΜΧ2Τ, πάντα ικανός ο MXguru του Αιγίου Νεκτάριος Παπαβασιλείου (αμφότεροι μεArgyropoulos Yamaha) ανεβασμένος ο Νίκος Φανουράκης (ΚΤΜ)

Αντίστοιχα, ενδιαφέροντες αγώνες, με πρωτοεμφανιζόμενους στις νίκες είχαμε και στην κατηγορία ΟΡΕΝ με τον Πατρινό πρωταθλητή Enduro, τον Θανάση Αργυρόπουλο (Honda) να κερδίζει εντυπώσεις και το β’ σκέλος ενώ το πρώτο σκέλος πήγε στον μόνιμο διεκδικητή του βάθρου, στον Αρτινό Νίκο Κριμπούνη (ΚΤΜ) που έπεσε και καθυστέρησε στο β’ σκέλος. Πολύ καλός ο Βασίλης Χρυσοχός από την Κώ αλλά και ο πρωτοεμφανιζόμενος Αμαλιαδίτης Νίκος Kapelis MegalopJump bΣωτηρόπουλος.

Στα Quads, o σταθερά ανερχόμενος ο Γιώργος Χαραλάμπους (Can Am) επωφελήθηκε και από την άγνοια των κανονισμών του πάντα δυνατού Γιώργου Καπέλη (Yamaha) και πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη παρά την ασφυκτική πίεση του Νάσου Λάμπρου (Yamaha). Ηδη πρωταθλητής πλέον ο Αριστείδης Τριανταφύλλου QuadStart(Suzuki) έκανε αγώνα τακτικής.

Έχει πείσει από καιρό για το πείσμα του, το μετέφρασε και σε νίκη στο α’ σκέλος της Junior ο rookie Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) με τον Κορίνθιο Γιώργο Ευμορφιάδη (Kawasaki) να επικρατεί στο β’ σκέλος. Δεν μπόρεσε να αποφύγει τα λάθη ο Γιώργος Γαβρίλης (ΚΤΜ) που συνεχίζει να έχει τον Juniorπρώτο λόγο στην κατάκτηση του τίτλου.

Τέλος, μια «μαθηματική» ανάσα τον χωρίζει πλέον από τον τίτλο της Mini τον Γρηγόρη Κραμβουσάνο (ΚΤΜ) που παρά την πίεση του Αγγελου Βογιατζή (ΚΤΜ) έφυγε με 2 καρώ σημαίες από την Μεγαλόπολη. Η κλασσική θιασώτρια των αγώνων, η Ιωάννα Λάμπρου βρήκε παρτεναίρ, την Τριπολιτσιώτισσα Αννούλα Κοράκη (Lem) που καταχειροκροτήθηκε.

Επίκεντρο των συζητήσεων και η επικείμενη συμμετοχή Εθνικής Ομάδας Motocross στον μεγάλο αγώνα “Motocross των Εθνών» που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Lommel του Βελγίου. Καταλαβαίνοντας τις δυσκολίες των καιρών, η επίσημη αντιπροσωπεία της ΚΤΜ, η KTM SEE, ανακοίνωσε και εκτέλεσε άμεσα (!) την διάθεσή της για προσφορά στα έξοδα της αποστολής κινούμενη όπως πάντα στα πλαίσια της άμεσης δράσης και συμμετοχής στις εξελίξεις.MXoN KTM

Εν όψει του αγώνα που θα ρίξει την αυλαία σε μια λαμπρή χρονιά, στις 21Οκτωβρίου, η εικόνα είναι αρκούντως ενδιαφέρουσα. Κουζής (ΜΧ1), Κιουτσούκωστας (ΟΡΕΝ) και Κρητικός (ΜΧ2Τ) μπορεί να είναι πρωταθλητές, την 2η θέση όμως στην ΜΧ1 διεκδικούν 3 αθλητές (!), στην ΜΧ2 τίτλος και 3η θέση είναι υποθέσεις ορθάνοικτες, όπως και η «δευτεριά» στην ΟΡΕΝ. Θα πρέπει δε να συνυπολογιστεί και η μάχη των εντυπώσεων που πάντα προκαλεί η τελευταία πράξη του έργου ώστε να σχηματιστεί πλήρως η ατμόσφαιρα που επικρατεί.

Ευχαριστούμε το www.motorsite.gr για τις φωτό, αποτελέσματα στο www.sportstiming.gr και βαθμολογία στο www.amotoe.gr

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c