A+ R A-
14
Σεπ
2012

Πανελ. Πρωτ. Motocross, 5ος γύρος, 9-9 Σεπτεμβρίου, Λιτόχωρο

PDF

 

Start MX2Με διεθνείς προεκτάσεις

 

Με πολύβουη ταραχή, από μάχες σε πολλά επίπεδα, απόι πρωτοεμφανίσεις, από συμμετοχές από πολλές χώρες, από παρθενικές νίκες αλλά και πιστοποίηση των φαβορί,

καθηλώθηκαν οι 1200 και πλέον θεατές του 5ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Στην DSC 0291-002πανέμορφη, θεαματική και ανανεωμένη Δημοτική πίστα του Λιτοχώρου, ο ΜΑΟΚατερίνης συνεργάστηκε άψογα μ

ε τον ΣΥΜΟΛΙΠ ώστε οι σχεδόν 120 συμμετέχοντες (!!) να αγωνιστούν σε ιδανικές συνθήκες.

 

Η μεγάλη, ίσως, έκπληξη

έγινε στην κατηγορία ΜΧ2 όπου ο νεαρός Σερραίος Γιώργος Αρβανίτης (Suzuki) διέλυσε τον διεθνή (!) συναγωνισμό στο α’ σκέλος αφήνοντας πίσω του τον βούλγαρο Kristian Krastev αλλά και τον πρωτοπόρο της βαθμολDSC 0826-004kontoletas, Papilas, Krastevογίας και εκπρόσωπο της Δυτ. Πελοποννήσου Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha). Πολύ καλός και στα 2 σκέλη ο νεαρός θεσσαλονικιός, ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha), δεν μπόρεσε να αποφύγει κάποια λάθη ο Χαλκιδαίος  Παναγιώτης Παπίλας (Honda), ο μεγάλος αντίπαλος του Κοντολέτα, ενώ ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha) έδειξε ότι συνεχίζει να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής αφού πάλι πήγε καλύτερα και πολύ καλά στο β’ σκέλος. Εντυπωσιακός Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna).

 

Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) στην ΜΧ1 (ακουμπάει στον τίτλο) αν και ο Αιγιώτης DSC 0447-003Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) προσπάθησε να κρατηθεί κοντά του ατύχησε όμως στο β’ σκέλος (σπασμένη αλυσίδα). Ταχύς αλλά ασταθής ο εκπρόσωπος της Κρήτης, ο Μανώλης Σκύβαλος (Honda), άτυχος στο α’ πολύ καλός στο β’ σκέλος ο Δημήτρ

ης Βαγγελάκος (Yamaha)  που μαζί με τον Σκύβαλο και τον Ηλιόπουλο θα μονομαχούν στα 4 σκέλη (2 αγώνες) που απομένουν φέτος για τις 2 θέσεις του βάθρου. Αν και ξέρουν καλά την πίστα του Λιτοχώρου, οι Hristian Iliovski και Goce Tomovski από την ΠΓΔΜ και Todor Totev (Βουλγαρία) δεν κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν.

 

Ευχάριστη έκπληξη στην κατηγορία ΟΡΕΝ όπου ο «κοντοχωριανός» (Κατερίνη) Νίκος Μαργαρίτης (Honda) πήρε τις

πρώτες του (!) 2 νίκες κρατώντας τον διεκδικητή του τίτλου, τον Κυριάκο Κιουτσούκωστα (Καβάλα - Suzuki) πίσω του, με του Βασίλη Ράπτη, Νίκο Κριμπούνη και Ant. Naydenov να «παλεύουν» για την 3η θέση του βάθρου, η οποία πήγε μια φορά στον Ράπτη και μια στον Βούλγαρο αθλητή.

 

DSC 9693-006Εντυπωσιακή αν και αναμενόμενη επιστροφή στην δράση και στις «τετράτροχες» (Quad) νίκες για τον Αγρινιώτη Γιώργο Καπέλη (Yamaha) με τους Τριανταφύλλου Απόστολο (ΚΤΜ), Τριανταφύλλου Αριστείδη (Suzuki), Νάσο Λάμπρου  (Yamaha) να κρατούν τους θεατές σε αγωνία με τις συνεχείς μάχες- ανακατατάξεις.

 

Την πρώτη καρώ σημαία, της κατηγορίας Junior, στην Γουμένισσα έφερε ο Δημήτρης Καρατζιάς (Yamaha) αφού ο νικητής του α’ σκέλους Γιώργος Γαβρίλης (Χαλκία - ΚΤΜ) έπεσε και εγκατέλειψε. Πολύ καλός ο έτερος Τουρατζίδης, ο Δημήτρης (Yamaha) αλλά και ο Γιώργος Ευμορφιάδης (Κόρινθος - Kawasaki) που αντιμετώπισε επάξια τον Adrijan Ristovski.

 

Σταθερά παρών, ο αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης Γιώργος που δήλωσε εντυπωσιασμένος, δεδομένου και του δύσκολου των συνθηκών και ένθερμος σύμμαχος της όλης προσπάθειας.

 

Αποτελέσματα στο www.moto-live.gr, Βαθμολογία στο www.amotoe.gr                

 

Επόμενος αγώνας, 23 Σεπτεμβρίου στην Μεγαλόπολη

 

Ευχαριστούμε το www.motorsite.gr για τις φωτό

 

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c