A+ R A-
15
Μαϊ
2012

Πανελ. Πρωτ. Motocross, 3ος γύρος, 13 Μαϊου, Αργος

PDF

dsc 7867-003b

Η κούρσα ανόδου καλά κρατεί!!

Τον καλύτερο, αγωνιστικά, αγώνα της χρονιάς μέχρι τώρα απόλαυσαν όλοι στο καταξιωμένο πλέον Argos Motocross Park.

Βελτιωμένη σημαντικά η διαδρομή, φαρδύτερη και ασφαλέστερη, περισσότερο χρώμα και ευκολίες θέασης για τους θεατές οι οποίοι, λες και ήξεραν, έσπευσαν, από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο.Theates

Ο αγώνας της ημέρα έγινε στο α’ σκέλος της κατηγορίαςdsc 8091-007 ΜΧ2 όπου ο αποφασισμένος, καλά προετοιμασμένος Παναγιώτης Παπίλας (Honda) και ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha), πάλεψαν μέχρις εσχάτων, άλλαξαν την 1η θέση μεταξύ τους 2 φορές για να τερματίσουν με αυτήν την σειρά με διαφορά αναπνοής. Ξεκινώντας λίγο καλύτερα στο β σκέλος ο Κοντολέτας έκανε γρήγορα μια μικρή διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο αυξάνοντάς την μέχρι τον τερματισμό. Οι Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha), Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) και Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) dsc 7944-012ανέβασαν το θερμόμετρο στο α’ σκέλος με τον Τουρατζίδη να τερματίζει 3ος; Ενώ στο β’ σκέλος ήταν ο πολύ καλός Μανώλης Κρητικός (Yamaha 125) αυτός που ακολούθησε τους 2 πρωτοπόρους «γυρνώντας» σε ίδιους χρόνους με αυτούς, κερδίζοντας φυσικά στην ΜΧ2Τ όπου ο «αειθαλής» και πάντα γελαστός Νεκτάριος Παπαβασιλείου κατάφερε να αρπάξει την 2η θέση από τον Νίκο Φανουράκη.

Προβληματισμένος και με λάθη ο Παναγιώτης Κουζής (Honda), κέρδισε μεν και τα 2 σκέλη στην dsc 8193-020ΜΧ1 έχοντας όμως έναν σταθερά ανερχόμενο και ουσιαστικό Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ) πιεστικά πίσω του να μην τον αφήνει να πάει ανάσα. Πανέμορφη και σκληρή μάχη για το βάθρο στο α΄ σκέλος, βάθρο που πήγε τελικά στον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha) που ισοβάθμισε με τον Μανώλη Σκύβαλο (Honda) μεν τον κέρδισε κατά κράτος στο β’ σκέλος δε. Πάρα πολύ καλή η 1η εμφάνιση στην καριέρα του στην ΜΧ1 του Κορίνθιου Γιώργου Γεωργούση (Yamaha) άκρως αποτελεσματικός ο Σοφοκλής Μαμωνάς (Suzuki) στην έδρα του.

Πλήθος ανακατατάξεων στην ΟΡΕΝ όπου ο Κυριάκος Κιουτσούκωστας (Suzuki) οδηγώντας ταχύτατα dsc 7718-002αλλά και μυαλωμένα βελτίωσε την 2η θέση που κατέκτησε στο α’ σκέλος μετέχοντας σε μια τριπλή μονομαχία (Τσεκούρας, Κιουτσούκωστας, Δημολιάνης), στο α’ με μια νίκη (την πρώτη του!) στο β΄και πέρασε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Προβληματισμένος ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Βασίλης Ράπτης (Kawasaki) είδε τον εκπρόσωπο της Αρτας, τον Νίκο Κριμπούνη (ΚΤΜ) να ανεβαίνει στο βάθρο μπροστά του. Αθλητής- έκπληξη εδώ, ο Βασίλης Τσεκούρας (Kawasaki) από το Αίγιο, πήρε την pole position και την καρώ σημαία στο α’ σκέλος αλλά έπεσε και εγκατέλειψε στο β’, όλα αυτά στην πρώτη του πρωταθληματική εμφάνιση! Απολαυστικές οι μάχες των dsc 8502-006Kawasakiκων Κ. Παπαδόπουλου με τον Γ.Πιλάλα αλλά και του Δ.Στούπα στο β’ σκέλος. Αισθητή η απουσία του Σταμάτη Λυρίου.

Ανεβασμένο οδηγικά, θεαματικά αλλά και αγωνιστικά το επίπεδο στα Quad ‘όπου ο Θανάσης Λάμπρου (Yamaha) εναλλάχθηκε στις θέσεις 1-2 με τον Αριστειδη Τριανταφύλλου (Suzuki) ενώ ο «Quadcaptain» Αλέκος ΚατσDSC 7805-008ινέλης (KTM) απέδειξε ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται» πανηγυρίζοντας για τις 2 «τριτιές» του.

Στην Junior (11-14 ετών), ανεβασμένος στο β’ σκέλος ο Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) πίεσε το φαβορί και διπλό νικητή τελικά Γιώργο Γαβρίλη (ΚΤΜ) όπου ο 2ος στο α’ σκέλος Γιώργος Ευμορφιάδης (Kawasaki) είχε μια άτυχη στιγμή στο β’ σκέλος, έπεσε, τραυματίστηκε, τρομάζοντας θεατές και τους οικείους του αλλά σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δεν έχει οτιδήποτε σοβαρό.

Τέλος, στην Mini (αθλητές 8-11 ετών), ο Γρηγόρης Κραμβουσιάνος (ΚΤΜ) χρειάστηκε να βάλει όλο του το πείσμα για να κερδίσει τον Ανδρέα Ανδρέου (ΚΤΜ) στο β’ σκέλος ο οποίος έχασε οριακά την DSC 8299-023δευτεριά στο α’ σκέλος από τον Αγγελο Βογιατζή (ΚΤΜ).

Να σημειωθούν, η δήλωση του παλαίμαχου και πρωταθλητή ΜΧ125 ‘85, του Μιχάλη Σπηλιώτη: «τι ωραία που είναι εδώ, ωραίος αγώνας, πότε θα ξαναγίνει για να τρέξω;», η δήλωση της ζωντανής ψυχής του Argos Motocross Park, του Τάσου Πασπαλιάρη: «ευχαριστώ την Ομοσπονδία για την συνδρομή της στην βελτίωση της πίστας» και το χρώμα που γέμισε την συνολική εικόνα του αγωνιστικού χώρου η πρώτη παρουσία του ΟΠΑΠ, του Μέγα Χορηγού του πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα, εδώ

Επόμενος αγώνας, στις 26-27 Μαΐου στην Κοζάνη.

Ευχαριστούμε τον Θοδωρή Ερμήλιο (Motorsite) για τις φωτό!

 

Χορηγοι-Υποστηρικτες

makina        megasoft  samarina      Computer Centeropap  BluCaffe-logo c