A+ R A-
29
Σεπ
2020

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 2/2020 (Κουζή Παναγιώτη)

PDF

 

 

1 logo_amotoe

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 2/2020

 

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.) αποτελούμενη από τους δικηγόρους Αθήνας, Θοδωρή Ραχιώτη ως Πρόεδρο και Γιάννη Τσακανίκα και Κατερίνα Δάφνη ως Μέλη, συνήλθε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 στην Αθήνα για τη συζήτηση της υπόθεσης του αθλητή κ. Παναγιώτη Κουζή, ο οποίος παραπέμφθηκε στην Επιτροπή με την από 9 Σεπτεμβρίου 2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Η εξεταζόμενη υπόθεση έχει ως αφετηρία τη με αριθμό 2/6-9-2020 έκθεση του Συμβουλίου Αγωνοδικών του 5ου αγώνα του ΠΠΜΧ 2020, ο οποίος έγινε στις 6/9/2020 στην Αρχ. Ολυμπία,  σύμφωνα με την οποία ο αθλητής :

(α) Κατά την επανεκκίνηση του 1ου σκέλους της κατηγορίας ΜΧ1, λόγω τεχνικού προβλήματος της μπάρας εκκίνησης, απευθύνθηκε  απαξιωτικά προς τους εκπροσώπους της διοργάνωσης με τη φράση «είστε τρελοί, πίνετε ναρκωτικά»

(β) Μετά το τέλος του 1ου σκέλους της κατηγορίας του, αφού πληροφορήθηκε ότι υφίστατο υπόνοια πως ο ίδιος, όπως και άλλοι αθλητές, δεν είχαν σεβαστεί την κίτρινη κινούμενη σημαία που είχε βγει λόγω ατυχήματος συναθλητή τους, γεγονός το οποίο αν επιβεβαιωνόταν από την έκθεση του αρμόδιου Κριτή θα επέφερε ποινή σε βάρος του, μετέβη στη Γραμματεία του αγώνα συνοδευόμενος από άτομα της ομάδας του και επιτέθηκε φραστικά στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αγωνοδικών Κώστα Σακελλαρίου και άλλα παρευρισκόμενα στελέχη του αγώνα με τις φράσεις «παίρνετε ναρκωτικά, είστε τρελοί, θα βάλω φορτηγά μέσα στην πίστα, έχω όρεξη και θα φάτε ξύλο…» Επιπλέον, παρά τις συστάσεις δεν απομακρυνόταν από το χώρο της Γραμματείας, δημιουργώντας αναστάτωση και οχλαγωγία.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις, αν αποδειχθούν αληθείς, εμπίπτουν στο άρ. 41 του ν. 2725/1999 σύμφωνα με το οποίο «1. Κάθε πρόσωπο που παρευρίσκεται ή συμμετέχει με οποιαδήποτε ιδιότητα και με οποιοδήποτε τρόπο στην εν γένει αγωνιστική δραστηριότητα … πριν, στη διάρκεια και μετά τη λήξη των αθλητικών συναντήσεων, οφείλει να τηρεί τους νόμους, τους κανονισμούς και τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος. 2. Τα πρόσωπα της παραγράφου 1 του παρόντος οφείλουν να συμβάλλουν στη διασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής των αθλητικών συναντήσεων, στο μέτρο και στο βαθμό των αρμοδιοτήτων τους.»

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο ελεγχόμενος αθλητής δεν εμφανίστηκε, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και προφορικά όταν κλήθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Επιτροπής για τις πρακτικές λεπτομέρειες της συνάντησης, όπου και παραδέχτηκε ότι απηύθυνε τις παραπάνω φράσεις στα στελέχη του αγώνα.

Από τη συνεκτίμηση των ανωτέρω στοιχείων και την κατάθεση του Προέδρου του ΣΑ, Κώστα Σακελλαρίου η Επιτροπή κατέληξε στην κρίση ότι ο αθλητής τέλεσε την πράξη που του καταλογίζεται και πρέπει να τιμωρηθεί, όπως ορίζεται στο διατακτικό .

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΑΜΟΤΟΕ αποφαίνεται ότι τόσο  ο αθλητής Παναγιώτης Κουζής τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και τον τιμωρεί :

(α) με την ποινή του αρ. 26 παρ. 2 του Καταστατικού της ΑΜΟΤΟΕ, δηλαδή με προσωρινό αποκλεισμό από τέσσερις (4) αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross  της ΑΜΟΤΟΕ.

(β) Επιπλέον η Επιτροπή διαπιστώνει ότι ο αθλητής έχει τιμωρηθεί με τη με αριθμό 3/2019 απόφασή της με την ποινή του αποκλεισμού από 4 αγώνες του ΠΠΜΧ της ΑΜΟΤΟΕ, η οποία έχει ανασταλεί μέχρι τις 9 Απριλίου 2021, οπότε, δεδομένου ότι αυτός υπέπεσε σε νέο παράπτωμα εντός του χρόνου αναστολής, διαπιστώνει ότι η με την παρούσα καταδίκη η αναστολή καταπίπτει και ο αθλητής θα πρέπει να υποστεί αθροιστικά και τις δύο ποινές και για το λόγο αυτό του επιβάλει τη συνολική ποινή του αποκλεισμού από οκτώ (8) αγώνες του ΠΠΜΧ της ΑΜΟΤΟΕ.

Η απόφαση αυτή διαβιβάζεται στη Γενική Γραμματεία της ΑΜΟΤΟΕ προκειμένου να εφαρμοστεί το άρ. 20 παρ. 2 του Καταστατικού περί έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και για τις παραπέρα νόμιμες ενέργειες.

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Για την Πειθαρχική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Τα Μέλη

Θοδωρής Ραχιώτης

Κατερίνα Δάφνη

Γιάννης Τσακανίκας.

 

 

 

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c